Taraftar şampiyonluğu geri istiyor

Trabzonspor Trabzonlu Gençler Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Fındıkçı, şike iddialarıyla ilgili yapılan göz altıları değerlendirdi. Fenerbahçe'yle birlikte, Eskişehirspor ve Sivasspor'un da ligden düşürülmesi gerektiğini dile getiren Fındıkçı Fenerbah

Taraftar şampiyonluğu geri istiyor

Trabzonspor Trabzonlu Gençler Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Fındıkçı, şike iddialarıyla ilgili yapılan göz altıları değerlendirdi. Fenerbahçe'yle birlikte, Eskişehirspor ve Sivasspor'un da ligden düşürülmesi gerektiğini dile getiren Fındıkçı Fenerbahçe için, "Geçen sene 5 dakika şampiyonluk kutlamışlardı, bu senede 35-40 günlük şampiyonlukları oldu" dedi.
Trabzonspor'un ateşli taraftar grubu Trabzonlu Gençler'in başkanı 'Jan Mari' lakaplı Mehmet Fındıkçı Fenerbahçe taraftarına da seslenerek, Trabzonspor başkanı Sadri Şener'e hakaret etmeyin ve haksız yere kazanılan böyle bir şampiyonluğu sizin de kabul etmediğinizi söyleyin, çağrısında bulundu.
Fındıkçı, Trabzonlu Gençler taraftar grubu olarak son yaşanan soruşturmaları olumlu değerlendirdiklerini ifade ederek, "Artık Türk futbolunun içindeki kirliliğin kalkması lazımdı" diye konuştu. Fındıkçı, "Biz yazmıştık 'Günahların takımı Fenerbahçe' diye. Daha önce de böyle olaylar yaşanmıştı bu bizim Fenerbahçe'ye karşı haksız yere 3. şampiyonluğu kaybedişimiz daha önce de Cem Papila olayı vardı. Biz bunların tamamen incelenmesini istiyoruz. Aziz Yıldırım diyordu zaten, biz işimizi masa başında
hallediyoruz, diye. Biz de inanıyoruz, masa başlarında işlerini hallettiler. Alınan kare belli zaten; Mecnun olsun, Olgun Peker olsun, Bülent Uygun olsun. Bunların hepsi Fenerbahçe kökeninden gelen insanlar. Bizde de varsa böyle bir şey bizi de incelesinler. Türkiye Cumhuriyeti'nin artık İtalya gibi futbolda temizlik yapmasını diliyorum" dedi.
Fenerbahçe'nin küme düşmesi gerektiğini savunan Fındıkçı, "İşte söylüyorlar, Korcan'ın yediği gol gibi birçok şaibe var, bunların da incelenmesi gerekiyor. Zaten göz altıların 150'ye kadar ulaşılacağı dile getiriliyor. Hak ettiğimiz şampiyonluğu da alacağız. Çünkü bu senenin şampiyonu Trabzonspor'dur. Bu sene Trabzonspor'un hakkı yenmiştir" diye konuştu.
Verilen cezalara Eskişehirspor ve Sivasspor kulüplerinin de dahil edilmesi gerektiğini öne süren Fındıkçı, "Sivasspor'un son maçında, Sivas kalecisinin yediği ilk gol çıkarılabilir bir durumdaydı. Teşvik primi zaten yıllardan beri ülkemizde var olan bir şey. Son çıkan sporda şiddet yasası uygulanırsa, bence Sivasspor, Eskişehirspor kulüpleri ve bizim Ankaragücü maçı da ilgileniyor Ümit Özat ve Gençlerbirliği kalecisi Serdar Kulbilge penaltısında kaleci gibi topa çıkmıyor. Ben Kayseri maçının bile
incelenmesini istiyorum. Kayseri'de Fenerbahçeli kaleci vardı, kiralık olan. Zaten 20 maç inceleniyor gibi görünüyor. 2 buçuk milyon gibi bir para dönüyor ortalıkta. Bunun altyapısını da Fenerbahçe oluşturuyor" şeklinde konuştu.
Araştırmaların geriye dönük yapılmasını da isteyen Fındıkçı, şampiyonlukların hak edenlere geri verilmesi gerektiğini iddia ederek şöyle konuştu:
"Fenerbahçe'nin dün yaptığı bir açıklamada vardı, 'Yıllardan beri şerefli kazandığımız kupalar ve haysiyetli bir geçmişiz var' diye. Bence o şeref lafını bir incelemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bir geriye baksınlar bakalım, Beşiktaş 11 puan öndeyken nasıl gelip şampiyon oldular o sene? Onun dışında Ankaragücü'nü 8-0 yenen bir Galatasaray var. Bunlara bir geri dönülsün Türkiye'de. Sadece bunlar değil, geriye dönerek tümüyle incelensin. Şampiyonluklar hak edenlere geri verilsin. Bu sene biz şampiyonluğu
hak ettik de, dediğim gibi Aziz Yıldırım'ın her zaman dediği gibi 'Masa başında işimizi hallediyoruz' onlar masa başında şerefli bir şekilde işlerini halletmişler zaten."
Trabzonspor'un şampiyonluğu hak ettiğini ve bu yaşananlardan sonra şampiyonluğun Trabzonspor'a verilmesi gerektiğini kaydeden Fındıkçı, "İnsanlar Trabzonspor için, 'Gönüllerin şampiyonu' diyor. Hayır, gönüllerin şampiyonu değil, Trabzonspor ligin şampiyonu. Şampiyonluk bizim hakkımız, o kadar emek harcanmış, puanlar toplanmış. Kimisi hileli şerefli yollardan kazanmış bu puanları, kimi de 2 buçuk milyonlarla geçinmiş. Böylece ligi alt üst etmişler. Federasyonun bu işe el atıp, şampiyonluğun bize gelmesi
ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmamız lazım" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe taraftarına da çağrıda bulunan Fındıkçı, ilahi adaletin tecelli ettiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dün akşam televizyonlarda izledim, Fenerbahçe taraftarı bizim başkanımız Sadri Şener'e hakaret ediyorlar. Ben Trabzonspor taraftarıyım, böyle bir şampiyonluk olsun ben direkt bu başkanı istifaya çağırır ve şampiyonluğu istemem.. Geçen sene 5 dakika bir şampiyonluk kutlamışlardı, bu senede 35-40 günlük bir şampiyonlukları oldu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor