Taraftar maçlara neden gelmiyor?

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Milyonlarca dolar para vererek futbolcu transfer ediyoruz. Bu futbolcular kötü sahalarda sakatlanıyor. Sahası kötü olan takımlar profesyonel liglerde olmamalı" dedi.Antalya’nın Manavgat ilçesinde devre arasında kam

Taraftar maçlara neden gelmiyor?

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Milyonlarca dolar para vererek futbolcu transfer ediyoruz. Bu futbolcular kötü sahalarda sakatlanıyor. Sahası kötü olan takımlar profesyonel liglerde olmamalı" dedi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devre arasında kamp çalışmalarını sürdüren Bursasporlu futbolcular, barbekü partisinde moral buldu. Deniz kenarında yapılan barbekü partisinde teknik direktör Şenol Güneş’in transfer konularında adları sürekli anılan Ozan Tufan ve Serdar Aziz’in masasına gelerek bir özel olarak konuşması dikkat çekti.

“BİZİM FUTBOLCU GÖNDERMEK BİR YANA, BAZI MEVKİLERE OYUNCU ALINMASI GEREKİYOR”

Barbekü partisinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Şenol Güneş, “Futbolculara gelen transfer teklifleri onure edicidir. Bizim futbolcu göndermek bir yana bazı mevkilere oyuncu alınması gerekiyor. 3-4 tane eksiğimiz var” dedi.

Yabancı futbolcu konusuna federasyondan farklı düşündüğünü söyleyen tecrübeli teknik adam, bu kararlar Türk futbolunun gelişmesini sağlamayacağını vurguladı.

“SAHASI KÖTÜ OLAN TAKIMLAR PROFESYONEL LİGLERDE OLMAMALI”

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu’nun kötü saha ile ilgili yaptığı açıklamayı desteklediğini belirten Güneş, “Milyonlarca dolar para vererek futbolcu transfer ediyoruz. Bu futbolcular kötü sahalarda sakatlanıyor. Türkiye’de Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor gibi takımların sahaları iyi. Ama rakiplerin sahalarında sıkıntı var. Sahası kötü olan takımlar profesyonel liglerde olmamalı. Onlar amatörde oynasın. Sahalarımızı en iyi şekilde yapmalıyız. Kötü sahalarla, hatta gelecek rakibe göre sahanın zeminini bozan bir anlayışla Türk futbolunun gelişmesi mümkün değil” dedi.

"DÖRT DÖRTLÜK BİR KAMPTI"

Bursaspor’un kampının yarın yapılacak olan antrenmanla sona ereceğini belirten teknik direktör Güneş, “Oldukça iyi bir antrenman dönemi geçirdik. Sadece bir defa antrenman sahasıyla ilgili küçük bir sorun yaşandı. Aslında yaşanmaması gerekiyordu. Onun haricinde dört dörtlük bir kamptı” diye konuştu.

“SPOR TOTO SÜPER LİG’DE TAKIMLAR ARASINDA ÇOK BÜYÜK FARK KALMADI”

Spor Toto Süper Ligde takımlar arasında çok büyük fark kalmadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Ligde ilk başlarda bizde iyiydik. Sonra bir düşüş yaşadık. En üstte olmak için mücadelemiz sürecek. Diğer taraftan da ligin alt sıralarında bir yarış var. Özellikle Balıkesirspor’un son bir kaç maçta yaptığı atak, takımlar arasındaki farkın azaldığını gösterdi” dedi.

“BÜYÜK TAKIMLARA DAHA FAZLA TOLERANS GÖSTERİLMEMELİ"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yapılan hakem hataları ile ilgili olarak ise, hakemlerin hata yapabileceklerini ancak tarafsız ve adil olmaları gerektiğini, büyük takımlara diğerlerinden daha fazla tolerans göstermemeleri gerektiğini söyledi.

“BU TRİBÜNLERDEKİ 4-5 BİN KİŞİ NEDEN CEZALANDIRILIYOR"

Basın mensuplarının taraftar sayısı hakkındaki düşüncesini sorması üzerine Güneş, “Bu düşüşün temel sebepleri arasında şike davasının henüz netleştirilememesi, bilet fiyatlarının yüksekliği, futbolda yaşanan şiddet, basketbol ve voleybol gibi diğer sporlara kayması var. Ayrıca Passolig uygulamasıyla 5-6 kişini yaptığı hareketlerde tribünün tamamının cezalandırması da bunu etkiliyor. Şimdi kameralar var, yanlış yapanları tespit edip, en ağır cezayı vermek dururken, bir tribündeki dört beş bin kişi neden cezalandırılıyor" ifadelerini kullandı.

Taraftarların futbolun güzelliklerini görmek istediklerini belirten Güneş, "Taraftarlar maçları gelmeyi bırakırsa bilet fiyatlarını bedava da yapsanız gelmez. Önemli olan futbolu seyir zevki olan bir oyun haline getirmek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler