Tahkim Kurulu'ndan Volkan Demirel ve Gökhan Kandemir kararı

Volkan Demirel ve Gökhan Kandemir'in Fenerbahçe Trabzonspor maçı sonrası aldığı ceza Tahkim Kurulu tarafından onandı.

Tahkim Kurulu'ndan Volkan Demirel ve Gökhan Kandemir kararı

Haber61 - Spor Servisi - Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Fenerbahçe Trabzonspor karşılaşması sonrasında PFDK tarafından, Volkan Demirel ve Gökhan Kandermir'e verilen cezaları onaldı.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.'nin görevlisi Gökhan Kandemir ile ilgili PFDK'nın 02.05.2019 tarihli E.2018-2019/918 K.2018-2019/1120 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.'nin görevlisi Gökhan Kandemir'in rakip takım taraftarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c maddesi uyarınca 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile,

" Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin futbolcusu Volkan Demirel'in rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakadan men ve 13.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, müsabaka sonrası sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması nedeniyle FDT'nin 38/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakadan men ve 13.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, Cezaların birleştirilmesi suretiyle toplam 3 resmi müsabakadan men ve 26.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe İstanbul'da karşılaşmış, maçı son ana kadar 1-0 önde götüren Trabzonspor son saniye golü ile sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı. Maç sonunda yayıncu kuruluşa açıklama yapan Volkan Demirek Trabzonspor analisti Gökhan Kandemir'in söyledikleri nedeniyle özür dilemesini istyemiş yoksa otobüsten aldırır kendim özür diletirim açıklamasında bulunmuştu. PFDK ise Volkan'a maç sonrası 26 Bin TL para cezası ve 3 müsabakadan men cezası vermişti.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor