Taha Akgül'den altın madalya geldi!

Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gün akşam seansında 3 sporcumuz madalya için mindere çıktı. Sabah seansında mindere ilk olarak çıkan sporcularımızdan Ahmet Peker elenirken, 125 kg da Taha Akgül ve 70 kg da Yakup Gör Altın, 86 kg da S

Taha Akgül'den altın madalya geldi!

Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gün akşam seansında 3 sporcumuz madalya için mindere çıktı. Sabah seansında mindere ilk olarak çıkan sporcularımızdan Ahmet Peker elenirken, 125 kg da Taha Akgül ve 70 kg da Yakup Gör Altın, 86 kg da Selim Yaşar ise, bronz madalya için mindere çıkan isimler oldu.

DEVŞİRME MİLLİ MAYOMUZ SELİM YAŞAR BRONZ MADALYA KAZANDI

86 kiloda Selim Yaşar bronz madalya maçına kadar ilk turda Rus güreşçi Abdulrashid Sadulaev'e 9-2 kaybetti. Yaşar repesaj karşılaşması için, Rus güreşçinin finale çıkmasını bekledi. Rus sporcu finale çıkınca repesaj hakkı elde etti.1. turda elendiği için iki repesaj maçına çıktı. İlk olarak  Ukrayna'lı Dzhambuli Tsotadze'i 6-0, 2.'ci repesaj karşılaşmasında Bulgar Petrov Mihail Ganev'i de 9-1 yenerek bronz maçına çıktı. 3.'lik, 5.'lik karşılaşmasında ise Yaşar, Kazakistan'lı Aslan Kakhıdze ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 5-2 kazanan devşirme milli mayomuz, ilk defa milli mayo ile bronz madalya kazandı ve Dünya üçüncüsü oldu.

2013 YILINDA DÜNYA 3.'SÜ OLAN TAHA AKGÜL BU SEFER ALTIN MADALYA'YA UZANDI

Geçen yıl Macaristan'da yapılan Dünya şampiyonasında 125 kiloda 3. olarak bronz madalya kazanan Taha Akgül, 1. Turda Macar sporcu Richard Csercsics'i (10-4) 2. Turda ise Azerbaycan'lı Aslan Dzebisov'u (4-0). Çeyrek final mücadelesinde ABD'li Tervel Ivaylov Dlagnev'i (4-2). Yarı final karşılaşmasında ise Akgül, Belaruslu Alexei Shemarov'u (8-1) yenerek finale yükseldi. Milli mayomuz final için akşam seansında İran'lı Komil Ghasemi ile karşılaştı. Karşılaşmanın başından itibaren üstün güreşen milli mayomuz İranlı rakibini 4-3 yenerek dünya şampiyonu oldu.

"DÜNYANIN EN İYİ GÜREŞCİLERİ 7 GÜN BOYUNCA BURADA"

Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Lalovic, yaptığı konuşmada, Özbekistan'da üst düzeyde bir şampiyona düzenlediklerini belirterek, "Dünyanın en iyi güreşçileri, 7 gün boyunca burada mindere çıkacak. Fair-play çerçevesinde müsabakalar olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tribünleri dolduran Özbek halkına teşekkür eden Lalovic, "Şampiyonanın ilk gününde çok çekişmeli maçlar seyrettik. Bundan sonraki günlerde de aynı mücadelenin devam edeceğine inanıyorum. Sporcuların herhangi bir sakatlık yaşamadan şampiyonayı tamamlamasını diliyorum" diye konuştu.

YARIN MİNDERE ÇIKACAK OLAN TÜRK GÜREŞÇİLERİN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

Serbest stil dünya şampiyonasının ikinci ve son gününde 4 Milli sporcumuz, madalya için mindere çıkacak. Türkiye saati ile 07-00 de başlayacak olan müsabakalarda, milli mayolarımızın rakipleri belli oldu.

61 kiloda Münir Recep Aktaş, Özbek sporcu Hayat Sayfullaev

65 kiloda Mustafa Kaya, Kuzey Koreli Ju Song

74 kiloda Soner Demirtaş, Gürcü güreşçi Jumber Kvelashvili

97 kiloda Şamil Erdoğan, Letonyalı Iman Lagodski ile mücadele edecek.

Öte yandan Taşkent Türk Büyükelcisi, Kültür ve Tanıtma Müşaviri, Konsolos ve Ziraat Bankası Taşkent Genel Müdürü akşam seansında Milli mayolarımızın madalya müsabakalarını izledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler