“Szymkowiak’ı örnek alıyorum”

Sebat dönüm noktası oldu”Futbola 10 yaşında Trabzonspor'da başladığını belirten Ziya, “8 yıl aradan vermeden altyapıda forma giydim. Bu süre içerisinde bulunduğum kategorilerde takım kaptanlığı yaptım. PAF takım sonrası serbest bırakıldık. Ancak bölge tak

“Szymkowiak’ı örnek alıyorum”

Sebat dönüm noktası oldu”

Futbola 10 yaşında Trabzonspor'da başladığını belirten Ziya, “8 yıl aradan vermeden altyapıda forma giydim. Bu süre içerisinde bulunduğum kategorilerde takım kaptanlığı yaptım. PAF takım sonrası serbest bırakıldık. Ancak bölge takımlarına gitmemiz söylendi. Sonrasında Akçaabat Sebatspor'la anlaştım. İyi ki bu takımla anlaşmışım. Hayatımda dönüm noktası oldu diyebilirim. Bunlar her futbolcuya nasip olmaz. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik zorluklara rağmen başarılı olduğumu düşünüyorum. Bu sezon başında ise birçok takımdan teklif aldım. Ancak kulübüm beni bırakmadı” dedi.

 

“Burada olmak güzel”

Karadenizspor'da forma giymenin kendisini mutlu ettiğini belirten Ziya, “Sezon başında Ümit Milli takıma seçildim ve orada 2 maçta görev yaptım. Beni burada izleyen Hacettepe Teknik Direktörü Erdoğan Arıca çok beğendi. Transfer etmek istedi. Ama o sırada Karadenizspor devreye girdi. İşin içinde Trabzonspor da olunca akan sular duruyor. Sırf Trabzonspor için Süper Ligi istemedim. Parayı pulu düşünmeden Karadenizspor'a geldim. Bu da benim Trabzonspor'a karşı duyduğum sevgiyi ortaya koyuyor” diye konuştu.

 

“Doğru ve geç kalınmış uygulama”

Karadenizspor'un kurulmasının geç alınmış bir karar olduğunu söyleyen genç futbolcu, şöyle devam etti; “Ben bunu 2 yıl önce katıldığım bir televizyon programında da söyledim. Birçok futbolcu PAF takım sonrası kaybolup gidiyordu. Artık öyle bir durum yok. PAF ve A takım arasında bir köprü var. Müthiş bir yapılanma”

 

“İyi savunma yapıyoruz”

Klasman Grubu'na iyi başladıklarını vurgulayan Ziya, “Özellikle rakiplerimize gol izni vermiyoruz. Bu çok önemli. İyi savunma yapıp iyi hücum ediyoruz. Grupta bulunan tüm takımlar bize karşı farklı hazırlanıyorlar. Ancak Yozgatspor maçında alınan beraberliğin telafisi olamaz. Oyuncular olarak sorumluluğu alıyoruz” yorumunu yaptı.

 

“Karsspor'u yenmeliyiz”

Hafta sonunda Karsspor'la önemli bir maça çıkacaklarını belirten Ziya, “Rakibimizle oynadığımız iki maçı da kaybettik. Bu müsabaka çok önemli. Kazanmamız ve rövanşı almamız gerekiyor. Skorun dışında iyi mücadele etmek ve kalitemizi göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Mücadele etmek yapımda var”

Yapısının mücadeleye dayalı olduğunu sözlerine ekleyen Ziya, “Çocukluktan beri bu durum böyle. Koşmak, mücadele etmek yapımda var. Fizik gücüme çok dikkat ediyorum. Çünkü sahada çok güçlü olmam gerekiyor. Mücadele etmeden duramam” dedi.

 

“Szymkowiak'ı örnek alıyorum”

Szymkowiak'ı kendisine örnek aldığını dile getiren Ziya, şöyle devam etti; “Trabzonspor'da oynadığı dönemde yanından hiç ayrılmazdım. İdmanlarını izler, kendisiyle konuşurdum. O nedenle forma numaram 7'dir. Ama oyun stili olarak Szymkowiak ve Gattuso karışımı bir futbolcu olmak istiyorum. Amacım hem hücuma hem de savunmaya gereken katkıyı sağlamak” ifade etti.

 

“İstikrardan yanayım”

Geleceği planlamanın zor olduğunu söyleyen Ziya, “İstikrardan yana bir futbolcuyum. İstikrarı yakalarsam başarılı olabilirim. En büyük hedefim ise Trabzonspor forması giymek”  ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor