Szymek bakın ne yapıyor!

Trabzonspor'da oynadığı futbol ve attığı gollerle büyük beğeni toplayan Szymek, 2006 yılında sezonunun ilk yarı sonunda futbolu bıraktığını belirterek geri dönmeyeceğini kulübe bildirmişti. Trabzonspor'da bu şok gelişme üzerine Futbol Federasyonu'na başvu

Szymek bakın ne yapıyor!

Trabzonspor'da oynadığı futbol ve attığı gollerle büyük beğeni toplayan Szymek, 2006 yılında sezonunun ilk yarı sonunda futbolu bıraktığını belirterek geri dönmeyeceğini kulübe bildirmişti.

Trabzonspor'da bu şok gelişme üzerine Futbol Federasyonu'na başvurarak oyuncunun sözleşmesini, kulübün tüm haklarının saklı kalması koşuluyla feshedip Jabi'ye lisans çıkarmıştı.

Szymkowiak ülkesine geri döndükten sonra Polonya basınına verdiği demeçlerinde o dönemdeki Trabzonspor yönetimini ağır şekilde eleştirmişti. Polonyalı spor muhabiri ve arkadaşı olan Tomasz Szuchta vasıtasıyla bizimle paylaştığı bilgilere göre Szymkowiak futbolu %100 olarak bıraktığını ve aldığı tekliflere rağmen asla bir daha futbol oynamak istemediğini de dile getirdi.

Trabzonspor'dan ayrılmasının arkasındaki bazı nedenleri de saymaya başlayan Szymek ; Trabzonspor'daki son 3 ayı boyunca hep sakat olduğunu ve iğneyle oynadığını ancak buna rağmen kimseye yaranamadığını vurguladı.

Takım içindeki birkaç oyuncunun aldığı ücretlerin düzeltilirken kendisinin aldığı parada herhangi bir artışa gidilmemesinin yanı sıra kendisine o dönemki yönetim tarafından verilen bir Polonyalı futbolcu daha transfer edecekleri sözünün tutulmamasının kendisini çok üzdüğünü de söyledi.

Takımın sık sık hoca değiştirdiğini ayrıca Trabzon`da hayatının çok sıkıcı ve basit geçtiğini belirterek kaybedilen maçlar yüzünden adeta bir askeri kampta gibi kendisine muamele yapıldığının altını çizdi.

Trabzon'daki futbol hayatını Polonya ile kıyaslayan Szymek; tüm hayatının, antrenmanlar ve evinin arasında geçtiğini, bir süre çok yalnızlık hissettiği için eşini çağırmak zorunda kaldığını, takımın düşme potasına yaklaşması yüzünden güvenlik sorunu yaşandığını da iddia ederek maç kaybedince bazı taraftarların kendilerine düşmanca davranmaya başladıklarını söyledi.

Bununla beraber 31 yaşında olduğu ve çocuğu olmadığı için evlilik hayatının da bozulduğunu dolayısıyla boşanmanın eşiğine gelerek, psikolojik dengesinin iyice yıprandığını paylaştı.

Futboldan soğumasının tek sebebinin sadece bu yaşadıkları olmadığı ve geçirdiği ağır sakatlık yüzünden hususi yaşamında da çok büyük problemler yaşamaya başladığını açıkladı.

Sakatlığının psikolojik ve fizyolojik etkilerini atlatamadığını vurgulayarak bir süre eski takımı Widzew Lodz ile idmanlara çıkmayı denediğini ancak yaşadığı sakatlığın futbol oynamasına izin vermediğini söyledi.

Diğer yandan bazı 3. ve 4. lig kulüplerinden gelen teklifleri değerlendirdiği ancak bir türlü eski sağlığına kavuşamadığı için reddettiğini paylaştı.

Szymek iyileşmek için 8 ameliyat geçirdiğini, her iki dizine de 4 tane platin vida takıldığını ayrıca topuklarından birinin de çıktığını yine de sağlık sorunlarının yakasını bırakmadığını açıkladı.

Kasıklarında fıtık görüldüğünü ama titanyum ağ örme yöntemiyle tedavi olduğunu fakat yine bile yürürken kendisini ihtiyar bir adam gibi hissettiğini belirtti.

Yürümesinin mucize olduğunu söyleyen Szymek, çektiği ağrılar sonucu yediği ağrı kesici iğnelerin kendisine zarar verdiğini ve bu yüzden topa vuracak kuvveti olmadığını, yatalak kalma riski bulunduğunu ve bundan sonra asla normal bir insan gibi yürüyemeyeceğini samimi bir şekilde söyledi.

Tüm bu yaşadıkları için futbolu sorumlu tutan Szymek, eşinin desteğinin arkasında hissettiği için hayatına azimle devam edeceğini belirtiyor.

Ona ne kadar minnettar olduğunu göstermek için eşinin adına 2 büyük spor, güzellik ve fitness merkezi de hizmette...
Legnica şehrinde bulunan spor merkezlerinin adına Agnieszka (eşinin ismi) Szymkowiak Fitness Klub adını vermeyi de ihmal etmemiş.

Bu arada Szymek, futbol hayatının tamamen bittiğini açıkladıktan sonra herkes onun antrenörlük yapacağını düşünürken başka bir kulvarı seçti. Sağlık problemlerinden kurtulamadığı için artık gazeteci olarak Polonya'da hayatına devam edeceğini açıkladı.

Polonya'da yayın yapan ve Polonya liginin yayın haklarını elinde bulunduran ünlü Fransız televizyonu Canal+ Szymek'i bünyesine kattı. Onun ülkedeki şöhreti ve saygınlığından yararlanmak isteyerek muhabir görevine atadılar. Szymek artık sıkı bir futbol muhabiri, tanınmış ve sevilen biri olması sayesinde röportaj teklifleri reddedilmiyor. Ülke çapında büyük bir futbolcu olarak anılmasından ötürü de yaptığı taktik analizleri ve kattığı yorumlar izleyiciler tarafından büyük beğeniyle takip ediliyor.

Canal+ ona oldukça güveniyor ve tüm uluslar arası organizasyonlara yolluyor. Son olarak Szymek Pekin Olimpiyatları için Çin'e gitti ve Polonya milli takımlarını takip etti. O artık bir medya mensubu...

Haber: Koray Düşova / Ajansspor.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor