Sürmene'deki salgın belli oldu

Trabzon'un Sürmene ilçesinde 5 gündür etkili olan ve bin 1000'in üzerindeki kişiyi etkileyen mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetlerine Norovirüs'ün yol açtığı ortaya çıktı.Edinilen bilgiye göre, Sürmene'de geçtiğimiz pazartesi günü başlayan mide bulant

Sürmene'deki salgın belli oldu

Trabzon'un Sürmene ilçesinde 5 gündür etkili olan ve bin 1000'in üzerindeki kişiyi etkileyen mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetlerine Norovirüs'ün yol açtığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Sürmene'de geçtiğimiz pazartesi günü başlayan mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri ile bin 1000'in üzerinde kişiyi etkileyen virüsün Norovirüs olduğu Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'ne gönderilen su örnekleri tahlilinde ortaya çıktı. İlçedeki hastalığın Norovirüs'ten kaynaklandığı belirlenirken, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında da ilçede Norovirüs nedeniyle hastalık baş göstermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor