Sürmen'den tüzük açıklaması

Trabzonspor Hukuk İşleri Sorumlusu Avakat.Ali Sürmen bir açıklama yaparak tüzük değişikliğiyle ilgili oluşan gündemi değerlendirdi. Sürmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Tüzük tadilatı amacıyla 07.09.2008 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul a

Sürmen'den tüzük açıklaması

Trabzonspor Hukuk İşleri Sorumlusu Avakat.Ali Sürmen bir açıklama yaparak tüzük değişikliğiyle ilgili oluşan gündemi değerlendirdi. Sürmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Tüzük tadilatı amacıyla 07.09.2008 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul akabinde görsel ve yazılı basın organlarında yer alan bazı açıklama, yorum ve değerlendirmeleri sabırla izledik. Beşiktaş maçı gibi önemli bir karşılaşma öncesi Trabzonspor'un menfaatlerini ön planda tutup, mümkün olduğunca bu konuda herhangi bir cevap vermekten kaçındık. Ancak kamuoyunda bilgi kirliliğine yol açan ve Trabzonspor Yönetim Kurulu üyelerine saldırmaktan başka amaç taşımayan söz ve yazıların doğru olmadığının herkesçe bilinmesi gerekmektedir.

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun atamasıyla oluşan Tüzük Komisyonu üyeleri 94 maddelik tüzüğün 46 maddesinde önemli değişiklikler yapmış, bunun dışında bir çok maddeyi anlaşılır hale getirerek, 2 maddeyi de kaldırmıştır.

Aidatlar konusunda 14 kişilik komisyonda yer alan 11 üyenin katıldığı toplantıda en düşük teklif olan 500 YTL. giriş aidatı, 120 YTL.yıllık aidat teklifinin kabul edilmesine rağmen, tüzükteki bu değişikliği yönetim kurulunca yapılmış gibi göstermek, bu konuda muhalefeti olmayan bazı komisyon üyelerinin genel kurulda önerge hazırlayarak, muhalif gibi konuşmaları etik bir davranış şekli değildir.

Komisyonun yönetime teslim ettiği 92 maddelik tüzükte yönetim kurulumuz tarafından Başkanımız Sayın Sadri Şener'in isteğiyle “yöneticilerin temlik koyma yasağı”, “başkan aday adaylarına aday olmaları için oy verecek divan kurulu üyelerinin sadece bir ismi tercih etmeleri”, başkan adaylığına başvuru sırasında oluşturacağı yönetim kurulu aday listesinden en az 3 açıklanması” yönünde düzenlemeler yapılmıştır.

Bu değişiklikler de hem kulübümüzün resmi web sitesinde yayınlanmış hem de 25.08.2008 tarihli yazımızla başta Divan Başkanlık Kurulu olmak üzere tüm kurullarımıza gönderilmiştir.

Bu nedenledir ki; Divan Başkanlık Kurulu, komisyonun hazırladığı tüzük taslağında 7 maddede değişiklik yapılmasını bizzat Sayın Nizamettin Algan'ın imzasını taşıyan bir yazı ve ayrıca sözlü olarak yönetimimizden talep etmiş ancak bu talep kabul görmemiştir.

Basında yer alan “komisyonun hazırladığı tüzük delik deşik edildi ve haber verilmedi” gibi ifadelerin ne kadar ciddiyetten uzak olduğu kamuoyunun takdirindedir. Kaldı ki komisyonlar, yönetimler tarafından atanan istişare ve hazırlık organlarıdır. Yönetim kurulunun üzerindeki tek organ da Genel Kurul'dur.

Bu nedenledir ki; Medeni Kanun ve Dernekler Kanunu'nda yer almayan yetkilerle yönetim kurulunun görevini üstlenmeye çalışmak, kamuoyuna bu yetkileri varmış gibi yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunmak, Trabzonspor'a zarar vermekten başka bir amaç taşımaz.

Değişmesi yasal zorunluluk olan tüzük hakkında Dernekler Masası'nın muhtemel uyarısından sonra yapılacak yeni çalışmalarda arzu edilen, genel kurula isteyenin istediği maddede önergeyle gelmeleri ise yönetim kurulumuz buna da “hayır” demez.

Yeter ki talepler Trabzonspor'umuzun geleceğine ışık tutsun ve menfaatlerine uygun olsun.

Bu görüşlerle kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler