Süper Lig'de sezon kapandı - Puan durumu ve maç sonuçları

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 34. haftada bu akşam oynanan 6 karşılaşma ile sona erdi. Hepsi Aynı anda saat 20.00'de başlayan karşılaşmalarda Galatasaray Kayserispor ile, Gaziantepspor Antalyaspor ile, Gençlerbirliği Eskişehirspor ile, Osmanlıspo

Süper Lig'de sezon kapandı - Puan durumu ve maç sonuçları

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 34. haftada bu akşam oynanan 6 karşılaşma ile sona erdi.

Hepsi Aynı anda saat 20.00'de başlayan karşılaşmalarda Galatasaray Kayserispor ile, Gaziantepspor Antalyaspor ile, Gençlerbirliği Eskişehirspor ile, Osmanlıspor Akhisar Belediyespor ile, Sivasspor Fenerbahçe ile, Trabzonspor Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

yanan-top-002.jpg

AVRUPA KUPALARI MÜCADELESİ

Süper Lig'de son haftada 3 takım kıyasıya bir Avrupa Kupalarına katılma mücadelesi verdi. Karşılaşmalar öncesinde Osmanlıspor 49 puanla 5., Galatasaray 48 puanla 6. ve Kasımpaşa 47 puanla 7. sırada yer alıyordu. Ligde Konyaspor ve Başakşehir'in ardından Avrupa Kupalarına katılan son takım Akhisar Belediyespor'u 1-0 mağlup etmesi sonrasında Osmanlıspor oldu.

LİGDE KALMA SAVAŞI

Ligde Avrupa kupalarının yanısıra heyecan dolu bir kümede kalma mücadelesi de yaşandı. Haftalar öncesinden küme düştüğü kesinleşen ilk takım 21 puanla Mersin İdmanyurdu olurken Gaziantepspor, Eskişehirspor ve Sivasspor son haftaya kadar şanslarını sürdürdü. Karşılaşmalar öncesinde Gaziantepspor 33 puanda ve 15. sırada bulunurken Sivasspor 30 puanla 16., Eskşehirspor 30 puanla averaj farkı ile 17. sırada yer alıyordu. 

Gaziantespor sahasında Antalspor ile, Eskişehirspor deplasmanda Gençlerbirliği ile Sivasspor ise evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Mücadeleler sonucunda Gaziantepspor Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederek ligde kaldı. Eskişehirspor ve Sivasspor lige veda eden takımlar oldular. 

MAÇ SONUÇLARI

T. Konyaspor 2 - 1  Beşiktaş

Mersin İYD 2 - 5 Bursaspor

Başakşehir 1 - 0 Ç. Rizespor

Sivasspor 2 - 2 Fenerbahçe

Trabzonspor 0 - 6 Kasımpaşa

Gençlerbirliği 3 - 1 Eskişehirspor

Osmanlıspor 1 - 0 Akhisar Belediyespor

Gaziantepspor 2 - 0 Antalyaspor

Galatasaray 6 - 0 Kayserispor

PUAN DURUMU

 

3-222.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor