Süper Lig'de kritik hafta!

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftası, zirvede ve alt sıralarda yer alan takımlar için önemli maçlara sahne olacak. Ligin sona ermesine 8 hafta gibi kısa bir süre kalırken, hem zirve mücadelesi ve Avrupa Kupaları hedefi olan takımların yukarılara tırmanma ar

Süper Lig'de kritik hafta!
Spor Toto Süper Lig’in 26. haftası, zirvede ve alt sıralarda yer alan takımlar için önemli maçlara sahne olacak.
 
Ligin sona ermesine 8 hafta gibi kısa bir süre kalırken, hem zirve mücadelesi ve Avrupa Kupaları hedefi olan takımların yukarılara tırmanma arzusu, hem de ligde kalmak için can çekişen takımlar adına Spor Toto Süper Lig’in 26. haftası, yüksek tempolu maçlara tanıklık yapacak.
 
TRABZONSPOR - KASIMPAŞA
 
Ligde üst sıraları ilgilendiren önemli maç Trabzonspor - Kasımpaşa arasında oynanacak. Avrupa Kupaları hedefi olan iki takım, Avni Aker’de sahne alacak. Trabzonspor Sviasspor galibiyetinin verdiği moralle Kasımpaşa karşısına avantajlı çıkarken, lacivert-beyazlı ekip ise son haftalardaki düşüşü ve geçen hafta evinde aldığı Gençlerbirliği mağlubiyetini unutturmak için deplasmanda bordo-mavili takımla 3 puan savaşı yapacak.
 
ÇAYKUR RİZESPOR - ESKİŞEHİRSPOR
 
İki Anadolu ekibinin karşılaşması iki ayrı uçtaki hedeflerin çatışmasına tanık olacak. Bu önemli maç Çaykur Rizespor adına ligde kalma mücadelesi anlamı taşırken, Eskişehirspor ise Avrupa Kupaları’na katılma hedefiyle ter dökecek. Rize’de oynanacak karşılaşmada mavi-yeşilli takım, sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkarken, Eskişehirspor’a ise deplasmanda 1 puan yeterli.
 
BURSASPOR - TORKU KONYASPOR
 
Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasının puan tablosu açısından en önemli ve en kritik maçı Bursaspor ile Torku Konyaspor arasında. Yeşil-beyazlı takım, ligde kalma adına Bursaspor maçında puan kaybetmesi takdirde en zorlu haftalara girecek. Bursa deplasmanından en az 1 puan alma mecburiyeti ile sahada olacak olan Konyaspor, puan kaybetmesi halinde ise birkaç basamak aşağıya inebilir.
 
Bursaspor’da ise taraftarlar son haftalarda alınan kötü sonuçların bedelini hem yönetime hem de teknik ekibe kesti. Konyaspor karşısında kaybedilecek her puan Bursaspor’u hem lig açısından, hem de kulüpteki sıkıntılar açısından yeşil-beyazlı takımı işin içinden çıkılmaz hale getirebilir.
 
MEDİCAL PARK ANTALYASPOR - KARDEMİR KARABÜKSPOR
 
Teknik Direktörü Samet Aybaba ile yolların ayrılmasının ardından geçen hafta galibiyet hasretine son veren Medical Park Antalyaspor, ligin flaş takımlarından Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Düşme potasının bir üst sırasında bulunan kırmızı-beyazlı takım evinde, Karabük’ten puan almaktan başka şansı yok. Güney ekibinin puan kaybettiği takdirde ise ligin bitimine 8 hafta kala kritik haftaların başladığının göstergesi olacak.
 
Kardemir Karabükspor ise ilk devrede sergilediği başarılı performansı, ikinci devrede kaybettiği puanlarla eritti. Avrupa Kupaları’na katılma adına lig sıralamasında hedefinden uzaklaşan Karabükspor’da, bu hafta Antalyaspor’a karşı alınacak galibiyetle yeni bir seriye başlamak, teknik direktör Tolunay Kafkas’ın en önemli hedefi.
 
GALATASARAY - KAYSERİSPOR
 
Galatasaray ve Kayserispor karşılaşması bir tarafta zirve mücadelesine, diğer tarafta ise ligde kalma mücadelesine sahne olacak. Evinde Kayserispor’u ağırlayacak sarı-kırmızılı takımın en önemli kozu taraftar desteği. Bu sezon evinde yenilmeyen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nden elenmesinin ardından tamamen lige konsantre olmuş durumda.
 
Kayserispor’da ise ikinci devrenin başlaması ile teknik direktörlük görevine getirilen Pacienca, son haftalarda alınan kötü sonuçlar sebebiyle görevinden alındı. Hafta içerisinde yaşanan bu gelişmenin ardından sarı-kırmızılı takımın alt yapı sorumlusu Ertuğrul Seçme, sezon sonuna kadar takımın başında olacak. Galatasaray karşısında İstanbul’da hayati bir sınava çıkacak olan Kayserispor’a deyim yerindeyse beraberlik bile yetmiyor. Ligde kalmak isteyen sarı-kırmızılı takım, Galatasaray’dan 3 puan almak zorunda.
 
GENÇLERBİRLİĞİ - ELAZIĞSPOR
 
Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Ankara’da, ligde kalma adına büyük bir mücadele yaşanacak. Gençlerbirliği ligde 12. sırada sıkıntılar yaşarken, Elazığspor ise 14. sırada düşme potasının hemen bir üstünde yer alıyor. Sıralamada birbirine yakın iki takımın bu maçı yine ligin seyri açısından alınacak puan ya da puanlara göre düşme potasının belirleyici maçlarından olacak. Ev sahibi Gençlerbirliği taraftar desteği ile bir adım önde gibi gözükse de, Elazığspor’un ligin ikinci yarısında oynadığı olumlu futbol ise Ankara’da ki en büyük kozu. Eski milli futbolcular Mehmet Özdilek ve Okan Buruk’un da taktik savaşlarıyla geçecek bu kritik maçta alınacak puanlar altın değerinde.
 
KAYSERİ ERCİYESSPOR - SİVASSPOR
 
Kayseri Erciyesspor, ligde kalma arzusunu son haftalarda kazandığı puanlarla resmen gösterdi. Tam tersine ligin ikinci yarısında baş aşağı düşen Sivasspor ise Kayseri ekibi karşısında alacağı puan ya da puanlarla kötü gidişi durdurarak toparlanmak istiyor. Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Kayseri Erciyesspor ile Sivasspor arasında oynanacak bu önemli karşılaşma da mavi-siyahlı ekip, evinde oynamanın avantajıyla sahada yer alacak. Sivasspor’da önemli eksiklikler yer alırken, Kayseri Erciyesspor’da ise eksik yok.
 
BEŞİKTAŞ - AKHİSAR BELEDİYESPOR
 
Spor Toto Süper Lig’de üçüncü sırada yer alan Beşiktaş, bu hafta İstanbul’da Akhisar Belediyespor’u ağırlayacak. Siyah-beyazlıların ilk hedefi bir üst sıradaki Galatasaray’ı yakalamak ve sonrasında Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını kapatarak şampiyonluğa koşmak. Bu hedef doğrultusunda Akhisar maçını kazanmak zorunda olan Beşiktaş’a taraftarları da Olimpiyat Stadı’nda destek olacak. Siyah-beyazlı takımda can sıkan tek gelişme ise Gökhan Töre’nin sakatlığı olarak ön plana çıkıyor.
 
Akhisar Belediyespor’un hedefi Beşiktaş karşısında alınacak puan ile Avrupa Kupaları’na katılma adına bir adım daha yaklaşmak. Bu sezon ligde örnek bir mücadele sergileyen Akhisar, ikinci devre yaşadığı düşüşü İstanbul’da alacağı galibiyetle unutturmak istiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler