Süper Lig'de köstebek avı

A.Gücü-F.Bahçe maçına atanan Halis Özkahya'nın Fırat Aydınus ile değiştirilmesine de yol açan skandal olayla ilgili dosya salı günü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nda görüşülecek. Aydın 1 aydan 1 yıla kadar ceza alabilecek. Bilgi sızdıran biri olduğu

Süper Lig'de köstebek avı
A.Gücü-F.Bahçe maçına atanan Halis Özkahya'nın Fırat Aydınus ile değiştirilmesine de yol açan skandal olayla ilgili dosya salı günü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nda görüşülecek. Aydın 1 aydan 1 yıla kadar ceza alabilecek. Bilgi sızdıran biri olduğu ortaya çıkarsa işten çıkarılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kendi içinde köstebek avında. TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk ettiği Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın'dan takımlarının Fenerbahçe maçına ilk önce atanan Halis Özkahya adını nasıl öğrendiği konusunda yanıt bekliyor. Aydın'ın ismi aldığı kaynağı açıklamazsa ağır bir hak mahrumiyeti cezası alması bekleniyor.

Cemal Aydın'ın Halis Özkahya'yı telefonla araması üzerine, Fenerbahçe ile Galatasaray başta olmak üzere bir çok kulüp tepkilerini dile getirirken, TFF de olayı çok yönlü incelemeye aldı. TFF bir yandan Aydın'ın açıklamalarında sadece spekülatif veya var sayımla mı yola çıktığı konusu üzerinde dururken, diğer yandan Merkez Hakem Kurulu (MHK) içinden dışarı bilgi sızdıran var mı diye araştırma yapıyor.

Hakemleri öğrenmek çok zor değil

TFF yönetimi, "Olayın peşini bırakmıyoruz. Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın hakem ismini kimden aldıysa söylemek zorunda. Dışarı bilgi sızdıran bir federasyon görevlisi varsa işine son vereceğiz. Bu konuda son derece kararlıyız. Türk futbolununun üstünde hiçbir kara bulut olmayacak. Hakemler salı günü açıklandığında hakemlerin hangi şehre gidecekleri kendilerine iletiliyor. Bu federasyon yetkilisi ya da turizm acentası olabilir. Hakemleri öğrenmek zor değil" görüşünde.

Ya ceza alacak ya da aldıracak

Futbol Federasyonu, Cemal Aydın'dan bir an önce iddiaları konusunda sağlam deliller ortaya koymasını olayın gerçekliğini ispatlamasını bekliyor. Aksi taktirde PFDK'da durumu değerlendirilecek tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilen Cemal Aydın'a sportmenliğe aykırı davranıştan 1 aydan 1 yıla kadar ceza verilebilecek. TFF, kendi bünyesinde dışarıya bilgi sızdıran personelinin olduğunu belirlerse de bunu görevliyi işten çıkaracak.

Şimdi gözler "Maçımıza Halis Özkahya'nın atanacağını biliyordum" diyen ve bu görüşünü telefonla arayarak Özkahya'ya ileten Cemal Aydın'ın dosyasını salı günkü toplantısında görüşecek PFDK'ya çevrildi.

Yanıt bekleyen sorular var

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan arasında bir iletişim eksikliği olduğu öne sürüldü. Lutfi Arıboğan aracılığı ile Cemal Aydın'dan "A.Gücü-F.Bahçe maçının hakemi Halis Özkahya olacak" mesajını alan Özgener'in, bu bilgiyi Oğuz Sarvan'a iletmemesi merak konusu oldu. Hep MHK tarafından atama yapıldıktan sonra hakem isimlerini öğrenen Özgener, çok önceden aldığı bilgiyi Sarvan ile paylaşmış olsaydı bu kaosun önüne hemen geçilmiş olacaktı. Özgener, eğer bu bilgiyi Sarvan ile paylaştıysa, yine de Halis Özkahya niçin atandı? Cemal Aydın'ın Özkahya'yı araması sonucu Halis Özkahya neden geri çekildi de arkasında durulmadı? Yaşananlar sonrası Özkahya gelecekte F.Bahçe ya da A.Gücü maçlarına verilebilecek mi!

Uçağa binerken işlemleri başlattı

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın Halis Özkahya'yı aradığını Viyana'da öğrenince hemen Lutfi Arıboğan ile konuştu. Özgener, "Gereken yapılsın. Hukukçularla görüşelim ve vakit kaybetmeyelim" dedi. TFF Başkanı, "Şimdi uçağa biniyoruz. En az 3 saat havadayız. İşlemler biz uçağa binmeden başlasın" hatırlatmasını da yaptı. Arıboğan da hemen hukukçularla görüştü ve incelemenin başlatılmasını istedi. Gerekli bilgileri anında edinen hukukçular, Cemal Aydın'ın Disiplin Kurulu'na gönderilmesini kararlaştırdı. Bu arada Federasyon'dan yapılan açıklamada, "Özgener, Özkahya'ya güvenlerinin tam olduğunu vurgulamıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor