Süper Ligde Gözlemci skandalı

Hakemler ligin kaderi ile oynuyor fakat gözlemciler bol kepçeden not dağıtıyor. Tacı ters veren, Atiba’nın elini es geçen, görmediği penaltıyı çalan Çakır’ın bir yıl önce hakemliği bırakan maçın gözlemcii Mustafa Kemal Abitoğlu  tarafından 8.3’le ödüllend

Süper Ligde Gözlemci skandalı

Hakemler ligin kaderi ile oynuyor fakat gözlemciler bol kepçeden not dağıtıyor. Tacı ters veren, Atiba’nın elini es geçen, görmediği penaltıyı çalan Çakır’ın bir yıl önce hakemliği bırakan maçın gözlemcii Mustafa Kemal Abitoğlu  tarafından 8.3’le ödüllendirilmesi “Ahbap-çavuş ilişkisinin de bu kadarına pes” dedirtti.

Yabancı kuralı kalktı, Süper Lig’e yıldızlar yağdı, hem zirvede hem alt tarafta rekabet iyice kızıştı, kalite arttı... Fakat bir konu var ki yıldızları da, oynanan güzel futbolu da, sonuçları da gölgede bırakıyor... Sezon başından itibaren gündemden hiç düşmeyen hakemlerimiz, bir türlü istenilen seviyeye ulaşamıyor... Yanlış kararlar verilen onca emeği hiç ediyor, Süper Lig’de yer alan 18 takımın hemen hemen hepsi, hakemlerden şikayet ediyor.

3 HATA İLE YERLE BİR!

Son olarak Beşiktaş-Kasımpaşa maçında “Dünya markası” dediğimiz Cüneyt Çakır kariyerine yakışmayacak berbat bir yönetim sergiledi. Çakır, 3 kritik hata ile “2014 Dünya Kupası’nda yarı final yöneten hakem bu olamaz” dedirtti. Önce Beck’in ayağından çıkan topta taç atışını Kartal’a verdi, ardından orta alanda Atiba’nın elle oynamasını es geçti, son olarak da ‘görmediği’ ve ‘olmayan’ penaltıda beyaz noktayı gösterdi, maçın kaderini değiştirdi.

ARKADAŞ KIYAĞI MI?

Fakat Çakır, bu kötü yönetimine rağmen şaşkınlık yaratan bir notla ceza yerine adeta ödüllendirildi. Hakemliği bu sezon bırakan Mustafa Kamil Abitoğlu’nun skora direkt etki eden Çakır’a “İyi yönetim” manasına gelen 8.3 notunu verdiği belirtildi. Çakır ve Abitoğlu’nun yakın arkadaş olduğu öğrenilirken, böylesine hatalı yönetime rağmen gözlemcinin hakeme hak ettiği ‘gerçek’ notu verememesi MHK’deki ‘ahbap-çavuş ilişkisini’ gözler önüne serdi.

BU İLK JEST DEĞİL!

Cüneyt Çakır’ın bu sezon ödüllendirildiği tek maç Beşiktaş-Kasımpaşa değil... Çakır, Trabzon-G.Saray maçında çalmadığı net penaltı ile Bordo-Mavililer’in tepkisini çekmişti. Fakat gözlemcisi, Çakır’a karşılığı ‘tatminkar’ anlamına gelen 8.2 notunu vermişti. O Çakır, iki hafta sonra Kasımpaşa-Beşiktaş maçına atandı ve hata üstüne hata yaptı.

‘HALİS’ MUHLİS REZALET

Süper Lig’in 3. haftasında oynanan Medipol Başakşehir-Bursaspor maçında hakem Halis Özkahya çok kötü bir yönetim sergilemişti. Ofsayt olmasına rağmen Başakşehir’in golünü veren Özkahya, Timsah’ın net pozisyonunu da ofsayt gerekçesiyle kesmişti. Verdiği kararlar ile sonuca direkt etki eden Özkahya, 3 hafta sonra oynanan Beşiktaş-F.Bahçe derbisine atanmış fakat her iki taraf adına da verdiği hatalı kararlarla sınıfta kalmıştı.

YUNUS YILDIRIM DA AYDINUS’U ÖDÜLLENDİRDİ

Hakem-gözlemci skandalı sezon genelinde birçok kez yaşandı. F.Bahçe-G.Saray derbisinde verdiği kararlar ile özellikle Sarı-Kırmızılı camianın tepkisini çeken hakem Fırat Aydınus, 8.4 not aldı. Tıpkı Abitoğlu gibi hakemliği yeni bırakan o maçın gözlemcisi Yunus Yıldırım da yakın arkadaşı olan Aydınus’u ceza yerine ödüllendirdi. Yıldırım’ın, F.Bahçe’nin golünde ofsayt bayrağını kaldırmadığı için eleştirilen kıdemsiz yardımcı Arkın Akgöl’e ise “Çok iyi” yönetimin karşılığı olan 8.5 notunu vermesi “Bu kadarına pes” dedirtti. Yanlış değerlendirmelerine rağmen o Yıldırım, bir hafta sonra PTT 1. Lig’de oynanan ve kritik öneme sahip olan Adanaspor-Karşıya maçına gözlemci olarak atandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler