Süper Lig ekibi küme düşürülecek mi?

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, eski futbolcuları Spas Delev’in kulübü CSKA Sofya’ya olan borçtan dolayı FIFA'dan küme düşürme cezası verebileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, borcu ödeyeceklerini belirtti.Kahramanlı, ofisinde ya

Süper Lig ekibi küme düşürülecek mi?

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, eski futbolcuları Spas Delev’in kulübü CSKA Sofya’ya olan borçtan dolayı FIFA'dan küme düşürme cezası verebileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, borcu ödeyeceklerini belirtti.

Kahramanlı, ofisinde yaptığı açıklamada, 2011-2012 sezonunun devre arasında transfer ettikleri Spas Delev’den dolayı kulübü CSKA Sofya’ya yaklaşık 600 bin avro borçları olduğunu söyledi.

Kendilerinin de Delev'e 1 milyon 300 avroluk alacakları için dava açtıklarını bildiren Kahramanlı, "Dava, FIFA'da devam ediyor. Bize FIFA'dan, kulübe olan borçla ilgili yazı geldi. Bize bir süre verildi. Bu süre içinde kulüple anlaşıp, biraz daha süreyi uzatıp borcu ödeyeceğiz. İtiraz süremiz var. CAS'a gideceğiz. Daha kesinleşmiş bir dava, 4 ay var. Bu süre içinde bu borcu ödemek zorundayız. Bu bizim borcumuz" diye konuştu.

CSKA Sofya yönetimiyle gelecek hafta İstanbul'da bir araya geleceklerini belirten Kahramanlı, şöyle devam etti:

 "Onlarla oturup, konuşacağız, bu işi çözeceğiz. Birileri bu işi farklı yerlere götürüyor. Yok küme düşürülecek... Kesinleşmemiş, netleşmemiş bir şeye birileri ne hikmetse 'küme düşürülecek' diyor. Kimse bunlara inanmasın. Mersin İdmanyurdu büyük bir kulüp. Bu borcu ödeyecek gücümüz var. Hiç kimsenin takıma zarar vermeye hakkı yok. Kimsenin Mersin İdmanyurdu'nun üzerinden prim yapmaya hakkı yok. Bize sorulmadan birileri ne hikmetse 'Mersin İdmanyurdu'na nasıl zarar veririz, önünü nasıl keseriz' diye bir takım oyunlar peşinde. Biz buradayız. Bugüne kadar hiç kimsenin bu kulüpte alacağı kalmamıştır, kalmayacaktır. Bunlar bizim borcumuzdur ve çok kısa süre içinde ödeyeceğiz. Hiç kimse Mersin İdmanyurdu'yla ilgili farklı şeyler düşünmesin."

Mersin İdmanyurdu'nun toplam 1 milyon 100 bin avro borcunun gündemde olduğunu ve bunun kısa sürede ödenmesi için çalışma yaptıklarını ifade eden Kahramanlı, FIFA'nın takıma getirdiği transfer yasağına konu olan eski kaleci David Bicik'ten kaynaklı 150 bin avroyu bugün ödeyeceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor