Sumudica ile Gaziantep FK Başkanı kameralar aracılığı ile atıştı

Sumudica ile Gaziantep FK Başkanı adeta ekranda kavga etti!

Sumudica ile Gaziantep FK Başkanı kameralar aracılığı ile atıştı

Süper Lig'in 18. haftasında Sivasspor, Gaziantep FK'yı evinde 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica hem maç değerlendirmesinde hem de yönetimin yeni sözleşmesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sumudica "Sivasspor'u tebrik ediyorum. Ancak %100 penaltımız verilmedi. Sivasspor'un kimseye ihtiyacı yok. Sosyal medyada hakkımda çok şey söylendi. Benim paranın peşinde koştuğum söyleniyor. Paranın peşinde olsaydım çok başka yerde olurdum. Bu şehir ve taraftar bilsin, maçtan önce bana yeni kontrat teklif edildiği söylendi. Bu doğru değil.Başkanımızla dün bir toplantı yaptık. Benden %10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. Ben oyuncularıma cebimden 80bin euro prim dağıttım. Ben bunu memnuniyetle verdim. Kendim açıkladım bu primleri." ifadelerini kullandı.

"Biz Türk değiliz"

Rumen teknik adam "Ekibim yabancı. Biz Türk değiliz. 80 bin Euro ücret artırımına gidildi. 80 bin 8'e bölünecek. Benim maaşım sadece 600 bin Euro. Bunu herkesin bilmesini istiyorum."Sezon sonuna kadar takımda kalacağım. Bana saygı duymayan insanlarla çalışmam zor. Takım küme mi düşüyor? Benim ödülüm maaşımın yüzde 10 düşürülmesi mi? Eğer size maaşınızı düşürülmesi yönünde teklif gelse çalışır mısınız? Bana yapılan bu teklifi hakaret olarak algılıyorum. Eşimi arayacağım bana para göndermesini isteyeceğim." cümlelerini kullandı.

Öte yandan Gaziantepspor Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sumudica'nın maç sonu açıklamalarını talihsiz olarak değerlendirdi. Başkan Büyükekşi "Süper Lig'de 21 takım var, bu 21 takım içinden hiçbirinin hocası 2 aydır sözleşme konuşmuyor.Böyle bir şey olabilir mi? Her maçtan sonra sözleşme, sözleşme, sözleşme! Spor ekonomisi çok kötü. Tribünler boş, reklam gelirimiz yok. Biz bu seneki ücretinde herhangi bir indirim istemedik. Maaşı neyse ödüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bir başarı varsa aile olarak herkesin payıdır"

Sumudica'nın mevcut sözleşmesi üzerine bir teklifde bulunduğunu ifade eden Büyükekşi "Sumudica'nın bizden istediği 1 milyon 600 bin Euro ve prim. Ondan sonra da televizyona çıkıp Türkiye bunları bilsin diyor. Teknik direktör bütün başarıyı kendisine alıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bir başarı varsa aile olarak herkesin payıdır. Gelecek sezon için indirim istedik çünkü amacımız sürdürülebilir bir takım yaratmak istiyoruz. Şu anda 3. sıradayız ama daha lig bitmedi. Gelecek senenin konusunu konuşuyoruz. Biz 2 yıllık sözleşme ile hocamıza saygı ve sevgi gösteriyoruz. Böyle bir açıklama son derece absürd. Euro olarak düşük ücretler ödüyoruz ve böyle devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor