Suçun varsa "Paralel" de kurtul!

Türkiye'de Trabzonspor'un çalınan kupasıyla patlak veren 3 Temmuz şike sürecinde suçluların aklanma operasyonunun en moda hali "Paralel yapı" olmuştu.   Bu modaya son olarak  Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun da uydu. Aziz Yıldırım'ın son dönemin m

Suçun varsa "Paralel" de kurtul!
Türkiye'de Trabzonspor'un çalınan kupasıyla patlak veren 3 Temmuz şike sürecinde suçluların aklanma operasyonunun en moda hali "Paralel yapı" olmuştu.
 
Bu modaya son olarak  Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun da uydu. Aziz Yıldırım'ın son dönemin moda terimi "Paralel Yapı" iddialarını öne sürerek yeniden yargılanması sonucu aklanması ülkedeki güçlülerin hukukunu gözler önüne sermişti. Bu modaya son olarak uyan Uzun da yaptığı açıklamada şike sürecini tamamen cemaatin operasyonu olarak değerlendirerek kendince gündem olmaya çalıştı.
 
Sabri Uzun Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 'Milli Bir Tehdit Olarak Paralel Devlet Yapılanması Sempozyumu'nda konuştu. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde PANGEA (Uluslararası Öğrenci) Kulübü tarafından düzenlenen toplantıya, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun haricinde eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan da konuşmacı olarak katıldı.
 
Sahada yapılan şikeyi görmezden gelen ve Trabzonspor'un yaşadığı mağduriyetten bi haber olan Sabri Uzun, bu operasyonun cemaatin yıllık 8.5 milyar dolar para hareketinin yaşandığı futbol piyasasını ele geçirme yöntemi olduğunu öne sürdü. Uzun, "Geldiğimiz noktada Saddam modeli gibi devlete el koyup, askeri ele geçirip, yönetime el koymanın altyapısı ele geçiriliyordu. 2011'de şike operasyonu yapıldı. Bir spor kulübünün başkanı, cemaatin avukatına 700 bin dolar verdi. O spor kulübünün başkanı operasyonda tutuklanmadı ama diğerleri tutuklandı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor