Statlara Önemli Yatırım

Yeni sezona en iyi şekilde başlanılmak istenmesi nedeniyle Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile kulüpler statlarına önemli yatırımlar yaptılar.Turkcell Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kasımpaşa'nın maçlarını oynadığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı'na 3 bin kişilik

Statlara Önemli Yatırım

Yeni sezona en iyi şekilde başlanılmak istenmesi nedeniyle Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile kulüpler statlarına önemli yatırımlar yaptılar.

Turkcell Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kasımpaşa'nın maçlarını oynadığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı'na 3 bin kişilik çelik konstrüksiyon ek tribün yapılması planlanırken, suni çim olan saha zemini de normal çime çevrilecek.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda çalışmaların devre arasına kadar bitirilmesi planlanırken, Kasımpaşa Kulübü bu nedenle sezonun ilk yarısı için Atatürk Olimpiyat Stadı ile sözleşme imzaladı.

ALİ SAMİ YEN ONARILDI

Geride kalan sezonun bitimine 1 hafta kala Fenerbahçe ile oynanan olaylı derbi karşılaşmasında tribünleri önemli hasar alan Ali Sami Yen Stadı, yoğun bir çalışmayla onarıldı.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki olaylı karşılaşmada hasar gören yaklaşık 8 bin 500 koltuk yenilenirken, stat zemini de tamamen yenilendi. Yeni çimleri yaklaşık 10 gün önce serilen statta zeminin hazır hale gelmesi için 2 hafta daha beklenecek.

Sarı-kırmızılı takım, bu yenileme çalışması nedeniyle Turkcell Süper Lig'de yeni sezonun ilk hafta karşılaşmasını Çaykur Rizespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamak zorunda kalacak.

KARTAL STADI İÇİN 800 BİN YTL HARCANDI

Türk Telekom Lig A'ya bu sezon yükselen Kartalspor'un maçlarını yaptığı Kartal Stadı da önemli bir revizyondan geçirildi.

Kulüp yetkilileri, Türk Telekom Lig A standartlarına yükseltilen stat için yaklaşık 800 bin YTL'lik harcamanın yapıldığını açıkladılar. Yenileme çalışmaları kapsamında Kartal Stadı'nda tribünler ve saha zemini önemli ölçüde yenilemeye tabi tutuldu.

Öte yandan İstanbul'da, Eyüp Stadı'na bedava girişleri önlemek ve girişleri kontrollü hale getirmek için yeni turnikeler yapıldığı belirtilirken, Vefa Stadı'nda ise koltukların değiştirildiği kaydedildi.

Lig B ekiplerinden Güngören Belediyespor'un maçlarını yaptığı Mimar Yahya Baş Stadı'nda da önemli bir tamirat yapıldığı açıklanırken, çimlerinin bir kısmı yenilenen, koltukları değiştirilen ve yeni ses sistemi döşenen stat için 500 bin YTL harcandığı duyuruldu.

KÜÇÜKKÖY STADI İLK YARI KAPALI

Lig B ekiplerinden Küçükköyspor'u ağırlayan Küçükköy Stadı, sezonun ilk yarısında hizmet veremeyecek.

Küçükköy Stadı'nda çimlerin tamamen kaldırılarak yenilenmesi çalışmalarına başlandığı ifade edilirken, Küçükköyspor'un bu dönemde maçlarını Vefa Stadı'nda oynaması planlanıyor.

Ayrıca, Sarıyer'in sahası olan Yusuf Ziya Öniş Stadı'da sezon öncesi yenilemelerden önemli ölçüde payını aldı.

Saha içi çim zemini yenileme çalışmalarına başlanan statta yan ile kale arkası tribünün yıkılarak yenileneceği ve bu çalışmaların sezon başına yetiştirileceği dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor