Stat dolarsa devrim yaratırız!

Trabzonspor'un kulüp başkanı Sadri Şener, bordo-mavili taraftarların stadı tamamen doldurmaları halinde bir devrim daha yaratabileceklerini söyledi.UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda, yarın Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile sahasında karşılaşacak

Stat dolarsa devrim yaratırız!

Trabzonspor'un kulüp başkanı Sadri Şener, bordo-mavili taraftarların stadı tamamen doldurmaları halinde bir devrim daha yaratabileceklerini söyledi.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda, yarın Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile sahasında karşılaşacak olan Trabzonspor'un kulüp başkanı Sadri Şener, bordo-mavili taraftarların stadı tamamen doldurmaları halinde bir devrim daha yaratabileceklerini söyledi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki TS Club mağazasının açılış törenine katılan Şener, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sadri Şener, Türkiye genelindeki 15'inci TS Club mağazasının açılışını yaptıklarını belirterek, ''Kulübün de kendine ait 4'üncü mağazası. Bu mağazaların cirosu 10 milyon doları geçiyor. Karı da iyi bir futbolcu aldırıyor. Eğer rakamları daha yukarılara getirirsek ciddi gelir sağlar. Trabzonspor, sınıf atlayan bir kulüp. Yurt dışında da mağaza açmayı düşünüyoruz. Trabzonspor'u her yönüyle alıp yukarıya götürmeye çalışıyoruz'' dedi.

Yarın oynanacak maça ilişkin düşüncelerini de açıklayan başkan Şener, CSKA Moskova maçının, Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'nde kaderinin belli olacağı bir karşılaşma olmadığını belirterek, ''Yenilsen önünde Inter ve Lille ile yapacağın 6 puan değerinde 2 maç var. Ama galip gelirsek, tur atlayacağımız büyük ihtimalle belli olur' diye konuştu.

Şu anda grupta 4 puanlarının olduğunu dile getiren Sadri Şener, ''Türkiye'den katılan takımların az gördüğü puanlardan bir tanesi. Çünkü, rakiplerin adları belli, futbolcuların kaliteleri, fiyatları belli. CSKA, seyircili statta oynamamış bir takım. Benim ümidim yarın stat tam dolu olursa bir devrim daha yaratabiliriz'' ifadelerini kullandı.

-''Bin 700 bilet satıldı''-
Başkan Şener, Lille maçına göre daha düşük bilet fiyatları belirlediklerini, ancak yine de biletlere ilgi olmadığını kaydederek, ''Biraz önce öğrendiğime göre bin 700 adet satılmış. 15-16 bin kombine bilet satıldığını varsayarsak, 7-8 bin bilet satışa çıktı. Maça bir gün var, ancak satılan rakam az'' şeklinde konuştu.

Şener, golcü oyuncular Burak ve Henrique'nin yarın forma giyebilecek düzeyde olmalarının kendisini rahatlattığını belirterek, ''Çünkü, bu oyuncuları biz alırken ciddi paralar ödedik. Bunlar önemli futbolcular. Bir takımın tam kadro ile oynaması ayrı bir avantaj. Bir Volkan, statü gereği yok. Vittek ve Barış Özbek'in uzun süreli sakatları var. Kadro çeşitliğimiz artmaya başladı'' dedi.

-Lille maçının derbiye denk gelmesi-
Şener, bir gazetecinin, ''Futbol Federasyonu, 6 Aralık'ta Fransa'nın Lille takımı ile Trabzonspor arasındaki karşılaşmanın oynanacağı gün, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin oynanacağını açıkladı. Ancak UEFA, bunda değişiklik istedi. TFF'nin bazı kararlarında UEFA değişiklik istiyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki soruna şöyle yanıt verdi:

''UEFA, sonunda bağlı olduğun bir kurum. Futbol Federasyonu olarak o kadar özgür değilsin. Kuralı o koyuyor. Bu da Şampiyonlar Ligi maçı. Statta bizim dediğimiz gibi oturamıyorsun, onun dediği gibi oturuyorsun. Mesela bize yazı geldi. Lille maçının ikinci yarısına bir dakika geç çıktığımız için ceza aldık. O kadar ciddi. Ciddiyet de bize lazım bir şey.''

TFF'nin aldığı kararların UEFA tarafından bozulduğu yönündeki bir başka soru üzerine ise Şener, ''Federasyona gidemedim bu ara. Öyle mi, değil mi bilmiyorum. Ben gazete havadisleriyle hakim olabiliyorum. Çok önemli kararları UEFA'ya sormadan yapabileceklerini sanmıyorum'' ifadelerini kullandı.

''Aydınlar'ı Lille maçına davet ettim''
Sadri Şener, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ı, Fransa'da Lille ile yapacakları maça davet ettiklerini vurgulayarak, ''Grupta en son maçımız o. Ama yarın yenersek, daha çok son maçlarımız olacak. Kendi takdiri. Kendisi de bir iş adamı, özel işleri de var. Yeni tanıdığımız biri değil. Eskiden beri merhabamız olan bir arkadaşımız'' diye konuştu.

Şener, ''Futbol Federasyonu'ndan Şampiyonlar Ligi için destek gördünüz mü'' şeklinde yöneltilen bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

''Federasyondan değil, önce Trabzon'dan görmem lazım. Bin 700 bilet satıldı. Bizim şehrimiz devler liginde oynadığımızın farkında değil. İlk defa olan bir şey. Belki biz anlatamadık devler liginin ne olduğunu. Yarın galip gelirsek herkes önemini anlar. Şeref tribününde yer yok, kırılıyor. Ben de yerimde oturamıyorum, birisine vereceğim. Diğer yerlerde sıkıntı var.''

Şener, açıklamalarının ardından TS Club mağazasından 350 lira değerinde alışveriş yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor