"Spora yönlendirme projesi"

Trabzon Fatih Lisesi salonunda yapılan seçmeleri izleyen ve öğrencilere moral desteğinde bulunan Vali Okutan, basket topuyla da atış yaptı. Okutan, burada yaptığı açıklamada, Trabzon'da çocukların ve gençlerin spora ve sanata yönlendirilmesi için bir dizi

"Spora yönlendirme projesi"
Trabzon Fatih Lisesi salonunda yapılan seçmeleri izleyen ve öğrencilere moral desteğinde bulunan Vali Okutan, basket topuyla da atış yaptı.

Okutan, burada yaptığı açıklamada, Trabzon'da çocukların ve gençlerin spora ve sanata yönlendirilmesi için bir dizi çalışma ve projeler yürüttüklerini belirtti.

Trabzon'da, il merkezinde ve ilçelerdeki ilköğretim okullarında öğrenimlerine devam eden 8-14 yaş grubundan 40 bin çocuğun, ''Yetenek Seçimi ve Spora Yönlendirme'' projesi kapsamında değerlendirildiğini ve yapılan elemeler sonucunda 2 bin 800 çocuğun çeşitli testlerden geçirileceğini ifade eden Vali Okutan, ''Çocuklarımızın, ağırlık, boy ve kas yapıları, kemik yapıları gibi bütün özelliklerini bu testlerle belirliyoruz.

Bu testler sonucunda da çeşitli elemeler yapılacak ve elemeleri geçenler temel cimnastik eğitimleri alacaklar'' dedi.

Okutan, çeşitli kulüplerle irtibat halinde olduklarını ve başarılı olan sporcuları bu kulüplerle görüştüreceklerini de kaydederek, şunları söyledi:

''Amacımız Trabzon'da çocukların ve gençlerin her alanda başarılı çalışmalar yapması. Bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Trabzon'da yapılacak olan 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ne katılmalarını istiyoruz.

Çocuklarımızdan bazılarının burada yarışmasını istiyoruz. Trabzon'da sportif alanda bir altyapı oluşacak. Bütün yüreğimle inanıyorum, burada yetişen sporcuların büyük bir kısmı en fazla 6-7 yıl içinde milli takımların altyapısını oluşturacaktır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor