Spor yazarları Trabzonspor-G.Saray maçını böyle yorumladı..

Hakan Ünsal- Güzel senaryo Sezon başı olmasına rağmen Galatasaray için ligin ikinci yarısının ortası etkisi yapabilecek bir maçtı. Puan farkının açılacak olması, yoğun maç programının getirdiği endişe ve kadro genişliği ile birleşince, telafisi zor sonuçl

Spor yazarları Trabzonspor-G.Saray maçını böyle yorumladı..

Hakan Ünsal- Güzel senaryo
Sezon başı olmasına rağmen Galatasaray için ligin ikinci yarısının ortası etkisi yapabilecek bir maçtı. Puan farkının açılacak olması, yoğun maç programının getirdiği endişe ve kadro genişliği ile birleşince, telafisi zor sonuçlara yol açabilecek bir dönemi çok iyi geçti Galatasaray ve Hamza Hoca. Bir nefes, bir rahatlama ve herkesin kendini gözden geçirmesi için iyi bir fırsat oldu bu galibiyet.  

Kanat Akkaya-Darboğazı aşmak önemli
Trabzonspor’un özellikle ikinci yarının başlarında gol bulamamış olması da kendi içinde bir mucizedir, bunu belirtmek gerekiyor. Ama ona mucize diyeceksek Trabzon’dan bir puanla dönmeyi bile olumlu görecek pozisyondaki Galatasaray’ın bir duran topla galibiyeti almasına ne diyeceğiz? Bu sezon Galatasaray ligde zirveye tutunacaksa, bu maç önem listesinde ilk sıraya yazılabilir. 

Serdar Ali Çelikler (Habertürk) - Düşük tempo zaferi
Yıllar önce Zico’ya “Takımınız neden temposuz oynuyor?” diye sormuştum. Kendisi, “Takımım tempo yapamaz. Oyuncu yapısı buna uygun değil. Biz sadece beklerle tempo ayarlarız geri kalan oyuncularımla pas takımı olabiliriz” demişti. 
...Düşük tempo, bol pas yapabilen bu oyun tarzı G.Saray’ın ilacı oldu. İçerideki maçlarda bu sistem denenmeli mi emin değilim. Ama zor deplasmanlarda bu oyun doğru oyundur.

Erhan Telli (Habertürk) -  Zaman kazandıran galibiyet
Galatasaray bir şans golü ile kazandı diye, yazacaklarımı değiştirecek değilim. O nedenle, bu galibiyet Hamza Hamzaoğlu’na işleri yoluna koyabilmesi için sadece biraz daha zaman kazandırır. Ama sahadaki gerçekleri ve sezon başı yapılan yanlış transfer hamlelerinin sonuçlarını değiştirmeye yetmez!
Örneğin...
Selçuk İnan’ın yerini aynı özelliklere sahip olan Bilal Kısa ile doldurabilirsiniz...
Ama Melo’nun yerini ne Hakan Balta ne de Rodriguez ile asla!
İşte bu yüzden, Trabzon deplasmanında yine orta sahası Edirne otobanına dönen bir Galatasaray izledik...

Rıdvan Dilmen  (Sabah) -  Şota maçı değiştirdi
Öyle bir 55-65.dakika arası yaşandı ki Galatasaray, bu sıcağa kar dayanmaz dersin. Sağdan geliyor, soldan geliyor, direkler derken baskı büyüdü. Hamza hocanın Podolski ısrarı Galatasaray'ın aleyhine dönecekti. Onun varlığı Sneijder'i de olumsuz etkiliyor, takım savunmasını düşürüyor. Burak'ı da dahil ediyorum. 65'e kadar Trabzon'un puan kaybına üzüleceği maç bu iki değişiklik sonrası değişti. 4 pozisyon buldu bu dakikadan sonra. Bence Şota'nın çok yanlış bir kararı oldu. Constant ile Salih'in değişikliği maçın kaderini değiştirdi.

İskender Gönen (Sabah) - Cüneyt çakır böyle istedi
Enteresan bir maç izledik...İlk yarısı ile ikinci yarısı arasında büyük bir fark vardı. İkinci yarıda Erkan Zengin'in pasını Denayer'in elle kesmesi bana göre yüzde yüz penaltı. Hakem Cüneyt Çakır beyaz noktayı gösterse herhalde karşılaşmanın seyri çok daha farklı olurdu.

Mehmet Demirkol (Fanatik) - En iyisini yaptı
Hamzaoğlu’nun içinde bulunduğu sıkışmışlık hali onu olabildiğince doğru bir kadro, diziliş ve stratejiyle sahaya çıkardı. Arveladze ise psikololojik üstünlüğünün farkında değildi. Maçı kazanmaya yaklaştığı anlar olsa da, bariz bir üstünlük sağlacak bir plan kuramadı. Sadece Cavanda’yı ileride tutmak hücumun bir parçası yapmak dahi Galatasaray’ın tartışmalı sol kanadını tedirgin edip, otuna girememelerine yol açabilirdi. Ancak fazlasıyla tedbirliydiler. 

Uğur Meleke (Milliyet) - Golü biliyor futbolu bilmiyor
Şota’nın karşısındaysa formayı aynı adaletle dağıtamayan bir meslektaşı vardı dün gece: Bu Podolski, Sinan’dan son 240 dakikayı çaldı adeta. Ama Hamzaoğlu, Podolski’nin hiçbir şey yapmadığını görebilmek için 15 gün daha bekledi. Dün ilk bir saat Galatasaray 10 kişi oynadı. Sinan girip 11 olunca oyuna katılabildiler ancak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor