Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de son durum...

Türkiye'de sezon sonu yaklaşırken mücadele kızıştı.. İşte son durum...

Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de son durum...

HABER61 - ANALİZ HABER - ÜMİTCAN YILMAZ

Türkiye'de liglerde sezon sonu yaklaşırken, yarış iyice kızıştı. Takımlar kalan haftalarda varını yoğunu ortaya koymak için mücadele ederken, liglerde çekişmleri maçlar oynanmaya başlandı.

İşte Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de son durum...( Tüm Liglerde puan durumu, fikstürü ve maç sonuçları için tıklayınız! )

- SPOR TOTO SÜPER LİG -

Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de son durum...

Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir 61 puanla liderliğini sürdürürken, 56 puanlı Galatasaray kalan maçlarını kazanıp Başakşehir'in puan kaybetmesini bekleyecek. Avrupa Ligi gruplarına direk katılmak isteyen Trabzonspor ise 3. sırada bulunan rakibi Beşiktaş'ı geçmek istiyor. Kalan maçlarda Siyah-Beyazlılar'ı da yenip puan kaybetmesini bekleyecek olan Bordo-Mavililer'de tek hedef kalan maçlarda galip gelmek. Ligde küme düşme yarışı ise kızıştı. Son sırada bulunan BB Erzurumspor (22 puan), Akhisarspor (24 puan), Göztepe (27 puan), Bursaspor (28 puan) ve Fenerbahçe (32 puan) küme düşme ihtimali bulunan takımlar...

Ligde attığı 26 golle gol kralı olmasına kesin gözle bakılan Mbaye Diagne yeni takımı Galatasaray ile 10 maçta 6 gol 1 asistlik performans sergiledi. Ligde öne çıkan diğer isimlerden Vedat Muriqi takımı ile 12 gol 7 asistlik performans sergilerken, Başakşehirli Visca, 12 gol 13 asist ile takımını sırtlayan isim oldu. 

- SPOR TOTO 1. LİG -

Kıyasıya rekabet Spor Toto 1. Lig'de de devam ediyor. Ligde topladığı 61 puanla uzun süre liderliği elinden bırakmayan Gençlerbirliği şampiyonluğa en yakın isim. 59 puanla 2. sırada bulunan Denizlispor göstermiş olduğu performansla ligi kupa ile taçlandırmak istiyor. Ligin son sırasında bulunan Karabükspor'un küme düşmesi kesinleşirken, Elazığspor (23 puan), Afjet Afyonspor (25 puan) ve Giresunspor arasında kümede kalma mücadelesi yaşanıyor.

Ligde attığı 23 golle dikkatleri üzerine çeken isim Portekizli Paixao oldu. Tecrübeli oyuncu attığı gollerle maç başına gol ortalamasını 0.85 yaptı. Denizlisporlu Recep Niyaz ve Ziya Alkur ligde öne çıakn diğer isimler oldu.

- TFF 2. LİG -

Beyaz Grup:

TFF 2. Lig Beyaz Grupta zirve yarışı kızıştı. 67 puanla 1. sırada bulunan Kastamonu 1966, +38 averajla aynı puandaki rakibi Keçiörengücü'nün önüne geçti. 3. Sakaryaspor (65 puan), 4. Samsunspor ve 5. Sarıyer'in (64 puan)'in ise şampiyonluk şansı hala devam ediyor. Ligden çekilme kararı alan Gaiantepspor ve puan silme cezası alan Manisaspor'un küme düşmesi kesinleşirken, Bayrampaşa, Ankara Demirspor ve Hacettepe takımlarından biri küme düşen 3. takım olacak.

19 golle gol krallığında 1. sırada bulunan Taha Balcı (Keçiörengücü) ve 17 golle 2. sırada bulunan Sarıyersporlu Yaser Yıldız performansı ile alkışları üzerine topladı.

Kırmızı Grup:

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta 21 puanda bulunan Darıca Gençlerbirliği'nin küme düşmesine kesin gözle bakılırken, Tokatspor, Anadolu Selçukspor, Fethiyespor ve Bandırmaspor arasında kıyasıya bir küme düşme mücaedesi yaşanıyor. 2. ile arasında 5 puan fark bulunan Menemen Belediyespor'da ligde kalan maçlarda 1 galibiyet alması halinde şampiyonluğunu ilan edebilecek. Grupta plaf-off'a gidecek takımların; Karagümrük, Tuzlaspor, Manisa BBSK ve Şanlıurfaspor'un olması bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de son durum...

- TFF 3. LİG -

1. Grup (Yomraspor - Hekimoğlu Trabzon):

3. Lig'lerde 29. hafta geride kalırken, en çekişmeli grup şüphesiz 1. Grup oldu. Sezon başında yola başladığı Sadi Tekelioğlu ile yollarını ayıran ve yeni teknik direktörü Bülent Demirkanlı ile mücadele eden Hekimoğlu Trabzon liderliği bırakmıyor! Bu gün oynanan maçta Kozan Belediyespor'u 4-0'la geçen Trabzon ekibi 60 puan ve +29 averaj ile 1. sırada bulunurken, bir başka Trabzon ekibi Yomraspor'u 5-0'la geçen Nazilli Belediyespor aynı puanla ve +27 averaj ile 2. sırada yer alıyor. 3. Tire 1922, 4. Nevşehir Belediyespor ve 5. Velimeşespor birbirlerine yakın puanda olsalar dahi, 6. Yomraspor ile aralarında 11 puanlık fark olduğu için büyük bir sürpriz olmazsa play-off oynayacak takımlar olacak.

Ligde son sırada bulunan Körfez SK 8 puanla küme düşmeyi garantilerken, 16. Tepecikspor ve 15. Silivrispor'un (30 puan) 6. sıradaki Yomraspor ile arasında 9 puan fark var. Küme düşme mücadelesinin son maça kadar devam etmesi bekleniyor.

Kıyasıya rekabet sadece ligde değil, gol krallığında da devam ediyor. Nevşehir Belediyesporlu Tunç Murat ve Velimeşesporlu Fatih Dilek'in gol sayısı 15 iken, Hekimoğlu Trabzonlu Cafercan, Nazilli Belediyesporlu Yasin Dülger, Yomrasporlu Ali Özgür ve Tire 1922 oyuncusu Gökhan Erdöl 14 golü bulunan diğer isimler oldu.

2. Grup (Ofspor):

TFF 3. Lig 2. grupta mücadele eden Ofspor için işler bu sezon iyi gitmedi. Bu sezon inişli çıkışlı grafik sergileyen Bordo-Mavili ekip, topladığı 36 puanla küme düşme hattının 2 puan farkla üstünde bulunuyor. Ligde son sırada bulunan Bergama Belediyespor'un (15 puan) küme düşmesi kesinleşirken, 59 puanla 1.sırada bulunan Kırşehir Belediyespor 2. Esenler Erokspor ile puan farkını 6'ya çıkardı. Kalan maçlarda alınacak 1 galibiyet ve 1 beraberlik Kırşehir takımı için şampiyonluğu getirecek.

3. Grup (1461 Trabzon):

Sezona Hamdi Zivaloğlu ile başlayan 1461 Trabzon sezon ortasında teknik direktör değişikliğine giden diğer takımlardan biri oldu. Teknik Direktör Mehmet Birinci ile yoluna devam eden 1461 Trabzon, topladığı 36 puan ile 12. sırada bulunuyor. Ligde küme düşme hattında çekişmeli bir mücadele sürüyor. 17. sırada bulunan Bağcılar SK'nın (32 puan) 12. 1461 Trabzon ile puan farkı sadece 4 puan. Kalan 3 maçta alınacak 1 galibiyet ve 1 beraberlikle şampiyonluğu elde edebilecek takım ise Bayburt İl Özel İdare olacak. Ligde müthiş bir sezon geçiren Bayburt ekibi, topladığı 62 puan ve +24 averajla 1. sırada bulunuyor. Grupta playoff'a gidecek ekiplerin ise Karacabey Bld., Kocaelispor, Yeni Çorumspor ve Serik Belediyespor'un olması bekleniyor.

Gol krallığında 20 golle dikkatleri üzerine çeken isim ise Yeni Çorumspor'un forveti Yakup Alkan oldu. 27 yaşındaki oyuncu maç başına 0.74 gol ortalaması yakaladı.

Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de son durum...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor