Spor fanatiklerine ceza yağdı

AA muhabirinin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, 7 Mayıs 2004 tarihinde yürürlüğe giren, 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet etmekten bugüne kadar toplam 2 bin 677 kişi, idari para v

Spor fanatiklerine ceza yağdı

AA muhabirinin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, 7 Mayıs 2004 tarihinde yürürlüğe giren, 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet etmekten bugüne kadar toplam 2 bin 677 kişi, idari para ve spor müsabakalarının seyrinden men cezalarına çarptırıldı.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra hakkında işlem yapılan toplam bin 136 ''spor suçlusuna'' idari para cezası verilirken, bin 541 ''spor fanatiği''ne de müsabakaların seyrinden men cezası uygun görüldü.

2000 yılından yasanın yürürlüğe girdiği 7 Mayıs 2004 tarihine kadar ise 708 kişi hakkında işlem yapılmıştı.

22 Kasım 2004'te Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında Cihat Aktaş isimli bir taraftar, tribünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Yusuf Bahar adlı bir taraftar da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ile İngiltere'nin Everton takımları arasında oynanan özel maçta silahla yaralanmıştı. İstanbul Valisi Muammer Güler, kanunlara rağmen tribünlerde yaşanan olayların önüne geçemediklerini söylemişti.

-CEZALARIN BRANŞLARA GÖRE DAĞILIMI-

Spor sahalarında yaşanan şiddet olayları nedeniyle ceza alan fanatiklerin büyük bölümünü futbol seyircileri oluşturuyor.

Toplam 2 bin 677 ceza kararının 2 bin 568'i futbol seyircileri için verilirken, basketbol seyircileri de aldıkları 88 ceza ile bu konuda ikinci sırada yer alıyor.

Yasa yürürlüğe girdikten sonraki uygulamalar içinde voleybol branşında 13 ceza olayı ile karşılaşılırken, boks ve hentbol dallarında 4'er kişiye ceza verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor