Spor adamlarına göre Yattara!

'Yönetim farklı düşünür' Yattara çok özel yetenekleri olan bir futbolcu. Nitekim bu durumu kendisine 6 yılda çok büyük bir kitlesel destek sağladı. Maliyet-yararlılık dengesinin çok iyi belirlenmesi gerek. Taraftar tabii ki duygusal davranarak, işin şov y

Spor adamlarına göre Yattara!

'Yönetim farklı düşünür'
Yattara çok özel yetenekleri olan bir futbolcu. Nitekim bu durumu kendisine 6 yılda çok büyük bir kitlesel destek sağladı. Maliyet-yararlılık dengesinin çok iyi belirlenmesi gerek. Taraftar tabii ki duygusal davranarak, işin şov yönüne daha çok bakar. Oysa ki yönetimler, mantıklı düşünerek bu dengeyi çok daha iyi tutturabilirler.

Asıl amacı yönettiği kulübün daha büyük başarılara imza atmasını sağlamak olan yönetimlerin, burada para hesabı yapacaklarını düşünmüyorum. Bu görüşüm Trabzonspor Yönetimi için de geçerli. Dolayısıyla onlar da Yattara'dan en yüksek verimi alabilecek bir uygulamanın dışına çıkmayacaktır. Eğer ekonomik kazanımı, futbol katkısından fazla olacaksa ve bu karara teknik idari yönetim ortaklığıyla varılmışsa, taraftara düşen desteklemektir.
ÖZKAN SÜMER/Yattara'yı Trabzon'a kazandıran başkan

'Gitsin tamam ama...'
Yattara'nın “parasal katkı sağlamak” amacıyla kullanılabilecek en son oyuncu olduğu kanısındayım. Zira kulüpler böyle oyuncular için gerektiğinde büyük paraları da gözden çıkarabilir. Ama Yattara'yı toplantısında izledikten sonra fazla katkı sağlayabileceğini sanmıyorum. Kendisinden para olarak yararlanılmasını bu aşamada doğru buluyorum.

Ama sol kanatta sorun yaşanırken, sağ kanatta da böyle bir boşluğun doğmasına neden olacak bu kararın, taraftar nezdinde tepkiyle karşılanacağı gerçeğinin de yadsınılmaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Hele boşluğun Serkan gibi top kullanma yeteneği çok kısıtlı bir oyuncuyla giderilmesi çabasının, son 3 maçta çok net ortaya çıktığını teknik yönetimin dikkatine bir kez daha sunuyorum. Umuyor ve diliyorum ki, ara transfere kadar Trabzonspor bu kanatsız kadronun bedelini ağır ödemez.
ERGUN ATA/FANATİK Gazetesi Yazarı

'Gitmek istemesi önemli'
Yattara Trabzon için çok önemli oyuncu. Böyle oyuncular her zaman bulunmuyor. Ancak gitmek isteyen tutulmamalı. Bu şartlarda kalanın faydası olmaz. Şimdi ayrılığın en büyük sıkıntısını yönetim çeker. Taraftarlar, “Trabzon şampiyon olmak için böyle bir futbolcuyu kaçırmamalı” diye düşünüyor. Kulübün gönlü rahat değil ama futbolcuyu da düşünmek gerekiyor. Kısacası rahatsız olacak tek kesim taraftar olacak.

Beşiktaş maçından sonra yazarlar, “Yattara oynamadı. Bu maça nasıl yorum yapalım” dediler. Oyunuyla taraftarlı-tarafsız herkese zevk veren bir yıldız. İyi bir teklif geldi ve o da gitmek istedi. Yönetim de sonuçta para kazanacak. Ersun Yanal'ın da bu dezavantaja bir çözüm üretmesi lazım.
HAMİ MANDIRALI/Ümit Milli Takım Tek.Dir.

Ev avansı ve menacer paraları sorun oldu
Yattara'nın Katar takımına transferinin dün bitmesi bekleniyordu. Ancak yaşanan son dakika pürüzleri imzanın rötar yapmasına neden oldu. İlk pürüz Gineli'nin Trabzon'dan Belçika'da ev alırken istediği 400 bin dolar avanstı. Yönetim, bu parayı geri istedi.

Yattara, “O kadar para kazandırdım bunu yapmayın” dedi ama ikna edemedi. Al Saad'tan kesintisiz 11 milyon Euro bekleyen Trabzonspor Kulübü, sürekli yeni talepleri olan menacerlerin ücretine de karışmayacağını açıkladı. Katarlılar süre istedi, Trabzonspor beklemede

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor