Soyak'tan yönetime eleştiri!

Trabzonspor'un 28 yıl önce Trabzon'da İnter'i 1-0 mağlup ettiği maçta golü atan Tuncay Soyak, Trabzonspor yönetimine kırgın olduğunu dile getirerek, "İtalya'da oynanan maça davet edilmeyi beklerdik. Ama çağırmadılar. Kasım ayında Trabzon'daki maça davet e

Soyak'tan yönetime eleştiri!

Trabzonspor'un 28 yıl önce Trabzon'da İnter'i 1-0 mağlup ettiği maçta golü atan Tuncay Soyak, Trabzonspor yönetimine kırgın olduğunu dile getirerek, "İtalya'da oynanan maça davet edilmeyi beklerdik. Ama çağırmadılar. Kasım ayında Trabzon'daki maça davet etseler bile gitmem" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde İnter'i 1-0 yenerek gruplara üç puanla başlayan bordo - mavililerin, 28 yıl önce yine aynı tarihte rakibini mağlup ettiği maçta golü atan Tuncay Soyak, Trabzonspor yönetimini vefasızlıkla eleştirdi.

22 Kasım'da Trabzon'da Trabzonspor ile İnter arasındaki maça davet edilse bile gitmeyeceğini vurgulayan eski yıldız, "Ben Trabzonspor'un İnter'i 28 yıl önce mağlup ettiği maçta golü atan tek futbolcuyum. Çarşamba günü oynanan karşılaşmaya şeref konuğu olarak davet edilmeyi beklerdim.

Yönetimin beni ve ailemi maça davet ederek onurlandırmasını beklerdim fakat bunu yapmadılar. 22 Kasım'da oynanacak karşılaşmaya davet etseler bile gitmem. Davet edilmek benim hakkımdı. Biz zaten o yıllarda oynarken o kadar fazla paralar kazanmamıştık. En azından maneviyat olarak bunun karşılığını almak isterdik. Anlaşılan o ki Trabzonspor olarak büyük bir takımız ancak büyük bir kulüp değiliz." diye konuştu.

TRABZONSPOR KENDİ EVİNDEKİ MAÇLARDA 7 PUAN ALIRSA GRUPTAN ÇIKAR
İnter galibiyetinin oyuncular için büyük bir moral olacağını da belirten Tuncay Soyak, Trabzonspor'un gruptan çıkma şansını ise şöyle yorumladı:

"Trabzonspor takım olarak Şampiyonlar Ligi'ne hazır değildi. Lig oldukça şaibeli geçmiş. Sezon biter bitmez şike skandalı ortaya çıktı. UEFA yaşanan bu olayların ardından TFF yoluyla Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne aldı. Böyle olunca Trabzonspor'a büyük sorumluluklar düştü. Belki takım buna hazır değildi, istediği sonuçları alamasa kimse bir şey diyemezdi.

Oyuncular İnter maçında oldukça güzel bir iş çıkardı ve maçı kazanmasını bildi. Grupta CSKA Moskova ile Lille arasındaki mücadele berabere (2-2) bitince Trabzonspor büyük avantaj yakaladı. Bizim takım kendi evinde oynayacağı maçlardan 7 puan toplarsa gruptan çıkacaklarına inanıyorum."

Tuncay Soyak, Spor Toto Süper Lig'de sezonun henüz yeni başladığını ancak şampiyonluk yarışında şu takım ligi forse edebilir denemeyeceğini kaydetti. Soyak, "Büyük takımların kadrosu iyi Anadolu takımları da iyi transferler yaptı. Bana göre 4-5 takım şampiyonluk için mücadele eder." diye konuştu.

Bir zamanların yıldız oyuncusu, yaşanan şike skandalının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a vermesi gerektiğini vurguladı.

O MAÇIN HEYACANINI HALA UNUTAMIYORUM
28 yıl önce Avni Aker Stadı'nda attığı golü hiçbir zaman unutamayacağını ifade eden Tuncay Soyak, "Trabzonspor ile İnter eşleştiği zaman çok heyecanlandım. İki takım arasındaki karşılaşma tam 28 yıl önceki gibi yine 14 Eylül'de oynanacak olması beni o günlere götürdü.'' diyerek şunları söyledi:

''O yıllarda İnter oldukça güçlü bir takımdı. Birçok yıldız oyuncu kadrolarında yer alıyordu. Bizde o yıllarda her zaman Trabzon'a gelen güçlü takımı yeniyorduk. İnter maçı bizim için çok önemliydi. Bizim fazla deneyimimiz yok. Maçta İnter beraberliğe oynuyordu. Karşılaşma gündüz saat üçte oynanıyordu. Kullanılan köşe atışında Kemal topla buluştu o da topuk pasıyla İskender'i gördü. Bende İskender'e topu bana yuvarla diye bağırdım. Ayağımın dışıyla çok güzel vurdum. Top Zenga'nın solundan ağlarla buluştu. Hala o maçın anısını unutamıyorum.''

Tuncay Soyak, İtalya'da oynanan maçın tek golünü atan ve Trabzonspor'a büyük başarı kazandıran Celustka'nın da golü atarak tarihe geçtiğini belirterek, onu tebrik etiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor