Sosyal mesafeli maçta Dortmund rahat kazandı

Borussia Dortmund, kaldığı yerden bugün devam eden Bundesliga'da Schalke 04'ü 4-0 mağlup etti.

Sosyal mesafeli maçta Dortmund rahat kazandı

Tüm dünyayı sarsan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinden olan Bundesliga bugün kaldığı yerden start aldı. 26. haftada seyircisiz oynanan karşılaşmada Borussia Dortmund, ezeli rakibi Schalke 04'ü 4-0 mağlup etti.

Bir dizi önlem çerçevesinde oynanan maçta Dortmund sahaya Bürki, Piszczek, Hummels, Akanji, Hakimi, Delaney, Dahoud, Guerreiro, Hazard, Brandt ve Haaland 11'iyle çıkarken Schalke 04'de Dawid Wagner sahaya Schubert, Todibo, Sane, Nastasic, McKennie, Suat, Kenny, Oczipka, Caliguri, Harit ve Raman 11'ini sürdü.

Borussia Dortmund 29. dakikada 1-0 öne geçti. Thorgan Hazard'ın pasında topla buluşan Haaland, maçtaki ilk golü kaydeden isim oldu. Ev sahibi ekip ilk yarının son anlarında Raphael Guerreiro'nun golüyle devreye 2-0 önde gitti.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Borussia Dortmund, Thorgan Hazard'ın 48. dakikadaki golüyle farkı 3'e çıkardı. Mücadelede dakikalar 63'ü gösterdiğinde bir kez daha sahne alan Guerreiro maçın skorunu ilan etti: 4-0.

Sosyal mesafeli maçta Dortmund rahat kazandı

MASKEYLE ÇIKTILAR

Coronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan ve Almanya'da hükümetin kararıyla yeniden başlaması yönünde karar alınan Almanya Bundesliga'da heyecan, bugün oynanan maçlarla başladı.

26'ncı hafta müsabakasında Borussia Dortmund ile Schalke 04, Signal Iduna Park'ta seyircisiz olarak karşı karşıya geldi. İki takım futbolcuları ısınma öncesinde sahaya maske ile çıktı. Borussia Dortmund Kulübü, futbolcularının maske ile yeşil zemin üzerindeki fotoğraflarını paylaşırken, "Yeni Normal" başlığını attı.

Sosyal mesafeli maçta Dortmund rahat kazandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor