Song, "Çok iyi durumdayız"

Sezon başından bu yana çok iyi bir çizgide ilerlediklerini belirten Song, “Şu ana kadar oynadığımız altı maçın beşinden galibiyetle birinden beraberlikle ayrıldık. Başlangıçtan bu yana yükselen bir grafiğimiz var. Hem moral hem de fizik olarak çok iyi dur

Song, "Çok iyi durumdayız"

Sezon başından bu yana çok iyi bir çizgide ilerlediklerini belirten Song, “Şu ana kadar oynadığımız altı maçın beşinden galibiyetle birinden beraberlikle ayrıldık. Başlangıçtan bu yana yükselen bir grafiğimiz var. Hem moral hem de fizik olarak çok iyi durumdayız. En önemli konu ise tesadüfen lider olmadık.

16 puanı hakederek topladık. Kulüpte bizim dışımızda tüm çalışanlar en verimli şekilde bu süreçte birlik oldular. Bizi desteklediler. Aynı şekilde taraftarlarımız da çok iyi bir sezon geçiriyor. Tüm maçlarda onları arkamızda hissettik. 12. adam olarak görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar. Dolayısıyla bu takımın nelerin başarabileceğini şu ana kadar kanıtladığımızı düşünüyorum” dedi.

“Yediğimiz goller konsantrasyon eksikliğinden”

Son iki maçta yaşanan savunma hatalarının anlık konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını dile getiren Song, “Yediğimiz son 4 gol bu sebepleydi. Maçlara baktığımızda, rakiplerimizin organize bir atak veya pozisyonları zorlamaları sonucu kaydettikleri golleri yok. Bunlar aslında bir bakıma kendi kendimize attığımız goller.

Futbolda temel olan kuralı son iki maçta zaman zaman unuttuk. İyi bir hücum yapabilmek için önce çok iyi bir savunma yapmanız gerekiyor. Son iki maçta rakibe pozisyon hazırladık. Ama bunları takım arkadaşlarımla birlikte daha dikkatli olarak kısa zaman içinde çözebileceğimizi biliyorum” diye konuştu.

“Çıkışımızı devam ettirmeliyiz”

Galatasaray maçının kendisi için özel ama çok çok özel olmadığının altını çizen deneyimli savunmacı, “Benim için belki garip olacak. Çünkü 4 sene birlikte forma giydiğim arkadaşlarıma karşı mücadele vereceğim. Taraftarların önüne çıkacağım. Onların nasıl tepki gösterip beni nasıl karşılayacaklarını açıkçası bilemiyorum. Ama bu değişik bir his olacak.

Bunları bir kenara bırakırsak Galatasaray maçı bizim için çok önemli. Çünkü yükselttiğimiz çizginin bir sağlamasını yapmalıyız. Sonra o çizgiyi daha yukarılara taşımak için bu deplasmanda iyi performans sergilemeliyiz. Benim ve arkadaşlarımın bu maça çok iyi konsantre olması gerekiyor. Takım olarak iyi durumdayız. Milli takım kampları sonrası tekrar bir araya geldik.

Birçok insan Galatasaray maçının diğer müsabakalardan çok farklı ve olağanüstü olduğunu düşünüyor. Halbuki diğerlerinden hiçbir farkı yok. Atmosfer ve taraftarların maça bakış açısı farklı olacak ama zorluk derecesi olarak diğerleriyle aynı.

Performans olarak oynadığımız maçlarda mağlup duruma düşmemize rağmen geri dönmeyi başardık. Bir nevi saha içinde neler başarabileceğimizi kanıtladık. Beşiktaş maçı öncesinde de şimdiki ortam vardı. Ama sonuç hiç de öyle olmadı. Sakin bir müsabaka oynadık. Bana göre performans eğrimizi bu maça yansıtmamız sonuç için yeterli olacak” açıklamasında bulundu.

“Tüm oyuncular büyük sorumluluk üstlenmeli”

Galatasaray maçında tüm oyuncuların büyük sorumluluklar yüklenmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Song, “Galatasaray ne kadar sıkıntılar yaşasa da her an rakiplerinin başına sorunlar açabilecek kapasitede. Özellikle bizim ofansa dayalı bir sitemimiz var. Böyle olunca savunmada daha dikkatli olmamız gerekiyor” yorumunu yaptı.

“Dünya Kupasını kazanabiliriz”

Kamerun Milli Takımıyla birlikte son oynakları maçta Moris Adaları'nı 5-0 yenerek grubu lider tamamladıklarını belirten Song, “Bu maç sonrası üçüncü tura yükseldik. Kamerun Dünya sıralamasında 10. sırada. Bu da bizim Afrika'nın en iyi takımlarından biri olduğumuzu kanıtlıyor. Ülkemizin zaten böyle bir çizgisi vardı. Şimdi de devam ediyor.

FİFA sıralamasında 10. olmak kalitemizi ortaya çıkarıyor. Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupasını kazabileceğimizi düşünüyorum. En azından bu kupaya talip olan ülkelerden biri olduğumuzu düşünüyorum. Çok iddialı değiliz ama bu kupaya talibiz. Şimdiye kadar ki en iyi derecemiz İtalya 90'ndaki çeyrek final. Hiç değilse bunun ötesine gitmeliyiz. Takımımız çok iyi durumda” dedi.

“Finali Türkiye ile oynamak muhteşem olurdu”

Türk Milli Takımı'nın son Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısını eleme maçlarında doğrulatması gerektiğinin dile getiren Song, “O takımın içindeki herkesin Dünya Kupasına gitmeyi çok istediğini biliyorum. Ama Avrupa Şampiyonası sonrası Türk Milli Takımında bulunan oyuncuların üzerindeki baskı arttı. Çünkü artık herkes tarafından tanınıyorlar.

Oyuncuların hepsi kaliteli ve bu elemeleri geçebilecek kapasitedeler. Bunun dışında Türkiye'de yaşayan ve bir Türk takımında forma giyen oyuncu olarak Türkiye'ye gönülden destek veriyorum. Burada oynayan birçok Kamerunlu oyuncu var. Sırf bu durum sebebiyle Dünya Kupası finalinde Kamerun – Türkiye eşleşmesi inanılmaz olurdu. Kimin kazanacağı hiç önemli değil” şeklinde konuştu.

“Mutluyum”

Hayatında her şeyin yolunda gittiğini vurgulayan Song, “Sağlığım yerinde, ailem iyi. Yaptığım işte bir sorun yok. Hayatımdan son derece memnunum. Trabzon'da ve Trabzonspor'da olmak çok güzel” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor