Sol ayaklıların penaltı şanssızlığı

Spor Toto Süper Lig'de oynanan 45 maçta hakemler toplamda 13 penaltı çalarken bu penaltılardan 4 tanesini kaçıran 3 oyuncunun da sol ayaklı olması dikkat çekti.Spor Toto Süper Lig’de bu sezon 5 haftada hakemler 13 kez penaltı atışına karar verdi. Bu 13 at

Sol ayaklıların penaltı şanssızlığı

Spor Toto Süper Lig'de oynanan 45 maçta hakemler toplamda 13 penaltı çalarken bu penaltılardan 4 tanesini kaçıran 3 oyuncunun da sol ayaklı olması dikkat çekti.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon 5 haftada hakemler 13 kez penaltı atışına karar verdi. Bu 13 atıştan 4 tanesini ise oyuncular gole çeviremedi. İlginç olan kaçan penaltıların %75’inde solak oyuncuların atışları kullanması oldu.

Sol ayaklı penaltıcılar 5 kez penaltı atışı kullanırken sadece 2 atışı gole çevirdi. Alex (Fenerbahçe), Cernat (Karabükspor) ve Ergün (Samsunspor) penaltı atışlarını direğe nişanlarken, Moritz (Mersin İ.Y.) ve Murat Erdoğan (Manisaspor) gol yaptı.

Sağ ayaklı isimler ise 8 penaltıda 7 kez gol buldu, sağ ayaklı isimlerden sadece Alvaro Dominguez (Samsunspor) atışını gol yapamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler