Sofuoğlu pistlerin tozunu atmaya geliyor!

Avustralya'da düzenlenen sezonun ilk yarışında düşerek etabı tamamlayamayan ve puan alamayan Sofuoğlu, şampiyonanın ikinci ayağını oluşturan İspanya Aragon Pisti'ndeki yarışa iddialı hazırlanıyor. Son 1,5 ayını kendi pistinde antrenman yaparak geçiren Sof

Sofuoğlu pistlerin tozunu atmaya geliyor!
Avustralya'da düzenlenen sezonun ilk yarışında düşerek etabı tamamlayamayan ve puan alamayan Sofuoğlu, şampiyonanın ikinci ayağını oluşturan İspanya Aragon Pisti'ndeki yarışa iddialı hazırlanıyor. Son 1,5 ayını kendi pistinde antrenman yaparak geçiren Sofuoğlu, yenilenen motoru ve aksesuarlarıyla sezonun ilk birinciliği için 13 Nisan Pazar günü piste çıkacak.
 
Sofuoğlu, İspanya'daki yarışı kazanarak sürücüler klasmanında üst sıralara yükselmek istediğini söyledi. Sezonun ilk yarışının ardından verilen arada çok antrenman yaptığını ve çeşitli yarışlara katıldığını anlatan şampiyon sporcu, formunu koruduğunu ifade etti.
 
'Moral bozukluğu var elbette...'
 
Sofuoğlu, puan sıralamasında üste çıkabilmek için bu yarışın çok önemli olduğunu belirterek, "Şimdilik her şey yolunda gidiyor. İlk yarışın verdiği moral bozukluğu var elbette. O yarışa da çok iyi hazırlanmıştım, antrenmanları ve sıralama turlarını da birinci bitirmiştim. Yarışı da önde götürmeme rağmen piste akan yağ nedeniyle düştüm ve yarış dışı kaldım" diye konuştu.
 
Şampiyonanın en iddialı pilotlarından olduğuna işaret eden Sofuoğlu, her yarışı kazanabilecek kapasitede olduğunu aktardı. "İnşallah İspanya yarışını kazanarak kendimi göstermeye başlayacağım" diyen Sofuoğlu, "Sabırsızlıkla bu yarışı bekliyorum, benim için çok önemli. Hazırlık sürecini iyi geçirdim. Türkiye'de de bazı yarışlara katıldım zaten. Kendimi formda tutmak için katıldım bu yarışlara" ifadesini kullandı.
 
'Kaskıma kadar her şey değişti'
 
Sofuoğlu, ikinci yarış için bazı düzenlemelere gidildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "İlk yarışın ardından takımda da bazı değişiklikler yaptık. Bir mekanikeri değiştirdik, eksikliklerimizi giderdik ve artık yarışı bekliyoruz. Her şey dört dörtlük hazır. Motosikletime yeni dizayn yapıldı, yarış elbisem değiştirildi, kaskıma kadar her şey değişti. İnşallah yarış da güzel geçer ve ilk birinciliğimi alırım. İlk yarışta takımdan memnun değildim, geçen sezonun dizaynı kullanılıyordu ama artık değişti. İstediğim gibi oldu her şey ve ikinci yarışta ilk birinciliğimi almak için yarışacağım."
 
Aragon Pisti'nde henüz puanı yok
 
Sofuoğlu, ikinci yarışın düzenleneceği Aragon Pisti'ni sevmesine rağmen bazı şansızlıklar nedeniyle son iki yarıştan puan çıkaramadığını anlattı. İlk olarak 2012'de Aragon Pisti'nde yarışa çıktığını ve yarışı birinci götürmesine rağmen rakibine kafa attığı gerekçesiyle diskalifiye edildiğini belirten Sofuoğlu, geçen yıl yapılan yarışta da frenlerinin tutmaması nedeniyle puan çıkaramadığını söyledi.
 
Aragon Pisti'nde ilk birinciliğini almak istediğini dile getiren Sofuoğlu, "Bir türlü nasip olmadı orada birincilik. Bu yıl yapılacak yarışı kazanırım inşallah ve üzerimdeki bu şansızlığı atarım. Bu yarışı kazanmak benim için şart. İlk yarışta kaybettiğim puanları telafi etmem gerekiyor çünkü ben şampiyona pilotuyum. Şampiyonluğa yarışan bir pilotum ve puanlar benim için çok önemli. Aragon'da da inşallah ilk adımı atacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler