Sochi ve Trabzon ilişkileri değşti

Rusya Federasyonu’nun Sochi kentinden Trabzon’a gelen heyet Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.Rusya Federasyonu  Trabzon Başkonsolosu Dmıtry Talanov’un da katıldığı ziyarette Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Baş

Sochi ve Trabzon ilişkileri değşti

Rusya Federasyonu’nun Sochi kentinden Trabzon’a gelen heyet Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.

Rusya Federasyonu  Trabzon Başkonsolosu Dmıtry Talanov’un da katıldığı ziyarette Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı V.P Levchenko, Sochi Belediye Başkan Yardımcısı Y.V Malorodnova, Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı O.G Aliburda, Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Finans Pazarı Komite Başkanı A.Z Saydashev yer aldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin de yer aldığı ziyarette konuşan Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmıtry Talanov, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’nu tebrik etti ve görevinde başarılar diledi.

Talanov, “Bildiğiniz gibi şubat ayında Sochi kentinde kış olimpiyatları yapıldı ve bu olimpiyatlara başarılı geçti diyebiliriz. Sochi kenti çok değişti ve Sochi ile Trabzon arasındaki ilişkiler de çok değişti. Şuan biz Sochi’yi kültürel ve spor merkezi olarak tanıtıyoruz. İlişkilerin daha da gelişmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sochi ve Trabzon’un kardeş şehir olduğunu kaydeden Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı V.P Levchenko, iki kent arasındaki ilişkilerin daha de geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Levchenko, “Şu anda bu ilişkiler biraz durdu. Sochi kentinin, turizm merkezi,  kültür merkezi kayak merkezi,  spor merkezi olduğunu söyleyebiliriz. Ticaret ve sanayi odası başkanınız bizi ziyaret etmişlerdi ve şimdi bizde iadeyi ziyaret ettik. Trabzon Ticaret Sanayi Odası ile Sochi Ticaret Sanayi Odası arasındaki ilişkilerin gelişmesini istiyoruz. Şuanda birinci önemli amaç turizm çerçevesinde bir işbirliği kurmak. Çünkü turizm şuanda çok önemli olan bir şey. Turizmin gelişmesi için ulaşım olanaklarının artırılması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Sochi’nin kış olimpiyatlarındaki büyük organizasyonu başarıyla tamamlayıp çok güzel bir olimpik oyuna ev sahipliği yapmasındaki başarısından ötürü emeği geçenleri tebrik eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Biz daha önce 2011 yılında Türkiye’deki ilk büyük organizasyonu Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarını gerçekleştirdik. Bu büyük organizasyonda 49 Avrupa ülkesini misafir etmiştik. Sizin ki daha da büyük çapta bir başarıydı.2011 yılındaki bizim organizasyonumuz münasebetiyle de bunun güçlüğünü bir miktar yaşamıştık. Bu bakımdan büyük bir başarıya imza attığınızı tekrar ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Trabzon olarak Sochi’yi tabii güzellikleriyle, iyi insanlarıyla bir de çevreye olan duyarlılığıyla ve güzel doğasıyla tanıdıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu hemzemin üzerinde turizmin karşılıklı olarak gelişmesini gönülden arzu ediyoruz. Kruvaziyer turizmi için önemli bir platform oluşturmuştur. Bu platform Trabzon’umuzda da toplantılar yaptık. Sochi çok güzel bir liman kenti olarak kruvaziyer turizminde çok önemli bir aktör olabilir. Spa ve sağlık turizmiyle ilgili rehabilitasyon tesisleri bu bölgenin çok ilgisini çeker. Bunu da bilgilerinize sunmuş olayım. İnsanlarımızın oralara rağbet etmesi çok temin edilebilir. Ticaret ve sanayi odaları kendi aralarında anlaşsınlar biz belediyeler anlaşırız. Ziyaretinizden dolayı şehrim ve Trabzon halkı adına çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyarette başkan Gümrükçüoğlu konuklarına kahve takımı hediye ederken, heyet adına Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı V.P Levchenko Başkan Gümrükçüoğlu’na Sochi’yi tanıtıcı kitap takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor