Siyasilerden Vestel'e Tepki

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararını gerekçe göstererek Galatasaray maçından sonra sponsorluktan çekilen Vestel Şirketler Grubu'na, Manisa halkından geri dön çağrısı geldi.Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun bu kararı gö

Siyasilerden Vestel'e Tepki

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararını gerekçe göstererek Galatasaray maçından sonra sponsorluktan çekilen Vestel Şirketler Grubu'na, Manisa halkından geri dön çağrısı geldi.

Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun bu kararı gözden geçirmesini isteyen Arınç, sponsorluktan vazgeçmemesi gerektiğini ve Manisa'nın bunu beklediğini söyledi. "Vestel, Manisaspor'dan ne kadar yararlandıysa Manisapor da Vestel'den o kadar yararlanmalıdır" diyen Arınç, Vestel'i dünya markası yapanların bunda Manisapor'un katkısını unutmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yunus Emre'yi anma törenlerine katılmak üzere Manisa'ya gelen Arınç, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Dün akşam Galatasaray-Vestel Mansiapor maçını da seyreden Arınç, Galatasaray lehine verilen penaltının haksız olduğunu savundu. Vestel Manisaspor Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu'nun, maç sonrasında sponsorluğu bıraktıklarını açıklamasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Arınç, Manisalılar olarak Zorlu'nun takıma desteklerini devam ettirmesini istedi.

Bülent Arınç, Vestel Şirketler Grubu'na şu çağrıda bulundu: "Sponsorluktan çekilmeniz halinde Manisalıların üzüntüsü ve vebali üzerinizde olur. Bu çok onur kırıcı ve üzüntü verici. Vestel gibi dünya markası bir firmadan, ikide bir sponsorluğu çekme sözü duymak istemiyoruz. Ey Zorlu, Manisa'dan çok şey kazandın. Sen de Manisaspor'a desteğine eksik etme. Hep beraber Manisapor'u en iyi noktaya taşıyalım."

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar da Vestel'in sponsorluktan çekilmesine anlam veremediğini açıkladı. Vestel'in, ilin yöneticeleriyle görüşmeden böyle bir karar almasını üslup olarak doğru bulmadığını dile getiren Başkan Kar, şunları söyledi: "Vestel Şirketler Grubu'nun sponsorluktan çekildiğini dolaylı yoldan duydum. Kendileriyle görüşürüz ama tarz ve usul itibariyle doğru bulmuyoruz."

Bundan sonra kanuni sürecin işleyeceğini açıklayan Kar, bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında bu konuların görüşüleceğini, sponsorluktan çekilmekte ısrarlılarsa olağanüstü genel kurul toplanacağını, Manisapor'un yeni yöneticileriyle görev devam edeceğini, Manisalılar ne diyorsa onu yapacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor