Sivasspor'dan TFF'ye Tepki

Sivasspor yönetim kurulu, Trabzonspor-Sivasspor maçının tarafsız sahada ve seyircisiz oynanması kararının Türk futbolunun geleceğini ve özellikle 2007-2008 futbol sezonunun şimdiden iyi ve hakkaniyetli bir şekilde yönetilemeyeceği intibasını kamuoyunda uy

Sivasspor'dan TFF'ye Tepki

Sivasspor yönetim kurulu, Trabzonspor-Sivasspor maçının tarafsız sahada ve seyircisiz oynanması kararının Türk futbolunun geleceğini ve özellikle 2007-2008 futbol sezonunun şimdiden iyi ve hakkaniyetli bir şekilde yönetilemeyeceği intibasını kamuoyunda uyandırdığını öne sürdü.

Sivasspor Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Kardeş şehrimiz Trabzon'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maçın 89. dakikasında hem de Trabzonspor 1-0 önde iken sahaya giren Trabzonspor taraftarlarının başlattığı olaylardan hemen sonraki sağduyulu davranışlarımız, olaylara soğukkanlı ve aklı selim bir şekilde yaklaşımımız, o dakikadan itibaren ev sahibi takım bizmişiz gibi üst üste aldığımız haksız cezalara rağmen bugüne kadar ki duruşumuzu gerek Sivas ve gerekse spor kamuoyunun desteklemesi, Salı günü alınan kararında adaletli olmamasına rağmen Türk futbolunun geleceği için aynı duruşu devam ettirmemizin yegane sebebidir.

Hemen sezonun başında yaşanan bu olay 'Bazı şerlerde de hayır vardır' sözünde olduğu gibi belki de Türk futbolu için hayırlı neticeler doğuracaktır. Bizim derdimiz Sivasspor'un 3 puan alma meselesi değildir. Bizim taşıdığımız endişe Türk futbolunun bundan böyle tahmin edilemeyecek kadar büyük nitelikte olaylara ve kaoslara gebe bırakılma endişesidir.

Sezon başlamadan önce değerli yetkililerimizin üstüne basarak yaptıkları açıklamaları, herhangi bir olay çıkartan kulüplerin hangi takım olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacağı şeklindeydi. Bugün görüyoruz ki 'Hangi takım olursa olsun' sözleri havanda su dövmekten başka bir mana ifade etmiyor. Bu davranış biçimi de üzülerek söylemek zorundayız Türk futbolunun geleceğini ve özellikle 2007-2008 futbol sezonunu şimdiden iyi ve hakkaniyetli bir şekilde yönetilemeyeceği intibasını kamuoyunda uyandırmıştır" denildi.

Renklerin değil, futbolun kurallarının geçerli olduğu bir lig istendiğinin belirtildiği açıklamada, "FIFA ve UEFA nezrinde verilen bu haksız karardan dolayı Türkiye'nin güç duruma düşmemesi için tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası için de Tahkim Kurulu'na başvurarak, dünya futbol kamuoyunda yanlış anlaşılmalara ve Vestel Manisaspor'un değerli Başkanı Haluk Çubukçu'nun dediği gibi 'Orası Türkiye' dedirtmemek, futbolumuzu dünya kamuoyunda küçük düşürmemek ve ülkemizin geri bir ülke olarak gösterilmemesi için bu adaletsiz kararın değiştirilmesini isteyeceğiz.

Biz Sivasspor Kulübü olarak Türk kamuoyundan aldığımız destekle Sivas'ın ve Türk sporunun kültürüne yakışır duruşumuzu sergilemeye devam ederken, 'Renklerin değil futbolun kurallarının geçerli olduğu bir lig' istediğimizin altını da önemle çiziyoruz. Bize bu kriz esnasında büyük destek veren Türk spor medyasına, tüm liglerde yer alan kulüplerin başkan ve yönetimlerine, bizim davranış biçimimizi takdirle ve beklediğimizden daha fazla bir
destekle karşılayan Türk futbol kamuoyuna 4 Eylül şehrinin kulübü olan Sivasspor adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Salı günü alınan ve adına 'Adaletli ve adil' denilen bu kararın yorumunu da şerefli Türk futbol kamuoyuna bırakıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor