Sivasspor O çanta için ne dedi?

Sivasspor kulübü tarafından, şike soruşturması kapsamında içinde para olduğu iddia edilerek yayınlanan fotoğraftaki çantada misafir takım protokol davetiyesi ve maç bileti olduğu açıklandı.Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Sivasspor B

Sivasspor O çanta için ne dedi?

Sivasspor kulübü tarafından, şike soruşturması kapsamında içinde para olduğu iddia edilerek yayınlanan fotoğraftaki çantada misafir takım protokol davetiyesi ve maç bileti olduğu açıklandı.

Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetici Ahmet Çelebi'nin tutuklanmasının ardından kulüp resmi internet sitesi aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

'Sivaspor Kulübü'nden kamuoyuna saygıyla duyurulur' başlığıyla yayınlanan açıklamada, soruşturmayla ilgili yargı sürecinin yakından takip edildiği vurgulandı. Adaletin en kısa sürede tecelli edip suçluların açığa çıkacağına inanıldığı belirtildiği açıklamada basın ve kamuoyunda internet sitelerinde ligin son maçı olan Fenerbahçe maçı öncesi Sivasspor Asbaşkanı Faruk Taşseten'in elinde çantayla görüntülendiği fotoğrafa açıklık getirildi.

Bu fotoğraftaki çantada şike parası olduğu gibi kamuoyuna yansıtıldığının ima edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı yöneticilerimizin çıkan fotoğraflarını hayret ve üzüntü içerisinde izledik. Kulüp yöneticileri olarak her gelen misafir takım yöneticilerini ve teknik heyeti ziyaret edip maç öncesi yemekte birlikte olduk. Şehrimizi tanıtma ve misafirperverliğimizi gösterme adına kaldıkları otelde ziyaret ettik. Bu sadece Fenerbahçe yöneticilerine mahsus bir olay değildir.

Görüntülerdeki taşınan çanta içerisinde ise, maç öncesi protokol biletleri ve Fenerbahçe Kulübü'ne verilmek üzere misafir davetiyeleri bulunmaktadır. Protokol davetiyeleri ile ilgili görevli yöneticimiz her maçta olduğu gibi Faruk Taşseten'dir. Sivasspor'un misafirperverliğini gelen tüm takımlar takdirle karşılamakta ve gittiklerinde teşekkür etmektedirler."

SİVASSPOR - FENERBAHÇE MAÇI
Yazılı açıklamada, Fenerbahçe'nin 4-3 kazanarak şampiyonluğunu ilan ettiği ancak şike olduğu öne sürülen Sivasspor - Fenerbahçe maçıyla ilgili de iddialara cevap verildi.

Her maça galibiyet parolasıyla çıkıldığının vurgulandığı açıklamada takımın ligde kalmayı kesinleştirmesine rağmen Fenerbahçe maçı öncesindeki Konyaspor müsabakasına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkıldığı belirtildi.

Buna gerekçe olarak da Fenerbahçe maçına verilen önem gösterilen açıklamada, "Fenerbahçe maçında tam kadro oynayabilmek adına Konyaspor maçına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkılmıştır" denildi.

Takımın lig sezonu boyunca gösterdiği kötü performansa rağmen, Fenerbahçe maçına çok iyi motive olduğunun da belirtildiği yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Maç içinde tüm izleyenlerin seyrettiği gibi hareketli bol mücadeleli ve kıran kırana bir maç olmuştur. Hatta Fenerbahçe Kulübü Başkanı, maç sonuna doğru stres ve heyecandan 70'inci dakikadan sonra maçı izleyememiştir. Kendisinin maçtan sonra 'Hayatımdaki en zor maçtı' diye beyanatı vardır. Hakem düdüğü çalana kadar maçın sonucu ve şampiyonun kim olacağı bile belli olmayan bir müsabaka olmuştur. O dönemki takım kaptanımız Mehmet Yıldız'ın ifadesi alınıp savcılıkça serbest bırakılması mahkemeye gönderilmeden masumiyetinin ispat edilmesi takım oyuncularının böyle bir faaliyetin içerisinde olmadığının ispatıdır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor