Sinan öyle bir sitem etti ki!

Çorum'a gelen Avrupa Şampiyonu Türk Boksör Sinan Şamil Sam, diğer sporcu ve sanatçılara gösterilen ayrıcalıklara sitem etti. Şam, "Ben Avrupa'da Türk bayrağını göklerde dalgalandırarak, İstiklal Marşı'nı okuttum. Avrupa şampiyonu oldum. Ama, havaalanında

Sinan öyle bir sitem etti ki!

Çorum'a gelen Avrupa Şampiyonu Türk Boksör Sinan Şamil Sam, diğer sporcu ve sanatçılara gösterilen ayrıcalıklara sitem etti. Şam, "Ben Avrupa'da Türk bayrağını göklerde dalgalandırarak, İstiklal Marşı'nı okuttum. Avrupa şampiyonu oldum. Ama, havaalanında ben pasaport sırası beklerken Fatih Ürek, VİP'ten geçiş yapıyor" dedi.

Çorum'da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Ferdi Boks Şampiyonası'nı izlemek üzere kente gelen Sinan Şamil Şam, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çeşitli boks maçları organizsyonlarında dövüşmesi için teklifler aldığını söyleyen Sinan Şamil Sam, "Tekrar organizasyonlar olursa dövüşürüm. Olmazsa birkaç genç var, onları yetiştireceğim. Dünya Şampiyonluğu için girişim olmalı, birkaç maç teklifi var. Onları değerlendiriyoruz. Olursa tekrar ringlere dönerim" dedi.

YENİ SİNANLAR YETİŞTİRECEĞİM

Dövüş organizasyonlarını değerlendirdiğini söyleyen Sinan Şamil Şam, en büyük hedefinin yeni Sinanlar yetiştirmek olduğunu belirtti. Şam, "Dünyanın sayılı boksörleri arasındayım. Bunu ben başardıysam diğer insanlarda başarabilir. Bizim coğrafyamızda bu yapıda çok genç var. Onlara destek olunursa birçok Sinan Şamil Sam yetişir. Benim düşüncem yeni Sinan Şamil Samlar yetiştirmek. Öğrenci yetiştirmeyi düşünüyorum. İyi bir antrenör olur muyum onu deneyeceğim. Kendim dövüşürsem dövüşürüm, dövüşemezsen genç öğrenciler yetiştirmeye çalışacağım" diye konuştu.

FATİH ÜREK VİP'TEN GEÇİYOR BEN İSE SIRA BEKLİYORUM

Diğer sporcular ve sanatçılara yapılan ayrıcalıklara sitem eden Sinan Şamil Sam, adaletsizlik olduğunu belirtti. Fatih Ürek'in havalanında Vip'ten geçerken kendisinin mavi pasaportla sırada beklediğini kaydeden Şam şunları söyledi:

"Ben 1992'da Gençler Dünya Şampiyonu olarak Türkiye'nin ilk dünya şampiyonu oldum. 1999'da yine Türkiye'nin büyüklerde ilk dünya şampiyonu oldum. Devletin bana verdiği ödül 11 bin lira. Fatih Terim ise 265 bin lira maaş alıyor. Ben havaalanında pasaport sırası beklerken, Fatih Ürek aşağıda VİP'ten geçiyor. Şimdi ben soruyorum, devlet bana destek veriyor mu vermiyor mu? Buna halk karar versin. Ben kendi devletimin imkanlarından memnunun ama aradaki dengesizlik zaman zaman rahatsızlık duyduruyor. Takdiri insanlara bırakıyorum. Türkiye'nin ilk dünya şampiyonu olmuşum. Amerika'da Türk bayrağını göndere çektirmiş, İstiklal Marşı'nı okutmuşum. Bana verilen ödül 11 bin lira

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor