Şikeye uygun bir düzen...

Trabzonspor CEO'su Burak Gürdal, ''Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) içtihatları net. Şike geçmişte yapılmışsa bile usule ilişkin hükümler süren bir davada doğrudan uygulanır" dedi. UEFA'nın 38. Olağan Kongresi için Kazakistan'nın başkenti Asta

Şikeye uygun bir düzen...
Trabzonspor CEO'su Burak Gürdal, ''Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) içtihatları net. Şike geçmişte yapılmışsa bile usule ilişkin hükümler süren bir davada doğrudan uygulanır" dedi.
 
UEFA'nın 38. Olağan Kongresi için Kazakistan'nın başkenti Astana'da bulunan Gürdal, yaptığı açıklamada, futbolun var olabilmesi için bazı ön şartlar gerektiğini belirterek, "Bunların en önemlisi fair-play. Maalesef 3 Temmuz 2011’den beri ülkemizde şikeye müsamaha gösterilen bir futbol düzeni yaratıldı'' diye konuştu.
 
"Şike" konusunun, UEFA açısından çok net olduğunu savunan Gürdal, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Şike yalnızca bir disiplin talimatı ihlali. Geldiğimiz noktada aynı konuyla ilgili olarak UEFA 'Fenerbahçe şike yaptı' diyor. Türkiye Futbol Federasyonu ise 'Fenerbahçe şike yapmadı' diyor. UEFA’nın futbolu yönettiği kıtada, aynı konu hakkında iki farklı kararın yan yana ve birlikte var olmasını beklemek mümkün değil. Böyle bir durumun örneği de yok. UEFA’nın 'sıfır tolerans' gösterdiğini açıkladığı bir konuda, UEFA sınırları dahilinde şikeyi koruyan ve kollayan bir yaklaşımın var olması mümkün değil.''
 
Gürdal, bazı hukukçuların, "Türkiye'deki şike davası 2011 yılında açıldığından yeni düzenleme geriye dönük işletilemez ve TFF'den yeni bir yaptırım beklenemez" yönündeki görüşleri hakkında ise ''Bu görüşler tarafsız değil. Yeni çıkan düzenlemenin geçmişe dönük uygulanıp uygulanmayacağı konusundaki kıstas, UEFA’nın Fenerbahçe’ye verdiği şike cezasında belirtilmiş. 2013 tarihli Disiplin Talimatı’nda UEFA’ya ulusal liglere doğrudan müdahale hakkı veren madde de bulunuyor. Fenerbahçe avukatları şikeye ilişkin davada 2013 yılında usul açısından 2013 tarihli Disiplin Talimatı’nın uygulanmasını kabul etmişti'' değerlendirmesinde bulundu.
Trabzonspor Hukuk Kurulu üyesi Avukat Erdem Egemen de kulübün TFF, UEFA ve FIFA’ya ilk başvurusunu 2011 sezonu sona erdiğinde, 3 Temmuz’dan evvel, 30 Mayıs 2011’de yaptığını anlattı. Kulüp olarak 2012 Ağustos ve bu yılın ocak ayı olmak üzere iki başvuru daha yaptıklarını ifade eden Egemen, ''Trabzonspor'un haklılığı hem ulusal hem uluslararası tüm yargı mercilerince onaylandı. İlk Etik Kurul raporu, ikinci Etik Kurul raporu, PFDK ve Tahkim süreçleri hep birlikte Trabzonspor’un haklılığına, dolayısıyla gasp edilen haklarına işaret ediyor'' iddiasında bulundu.
 
Egemen, UEFA Olağan Kongresi'ne geliş amaçlarının, alınacak kararlar hakkında ilk ağızdan bilgi edinmek olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler