Şikecinin 7 göbeğine inceleme!

Halka açık kulüplerin son 5 yıllık fiyat hareketlerini takibe alan SPK, adı karışanların yakınlarını da incelemeye alacak.Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SPK) futboldaki şike operasyonu ile ilgili başlattığı inceleme derinleştirildi.Operasyon kapsamında, fut

Şikecinin 7 göbeğine inceleme!

Halka açık kulüplerin son 5 yıllık fiyat hareketlerini takibe alan SPK, adı karışanların yakınlarını da incelemeye alacak.

Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SPK) futboldaki şike operasyonu ile ilgili başlattığı inceleme derinleştirildi.

Operasyon kapsamında, futbol kulüplerinin halka açık şirketlerinin geriye dönük beş yıllık maçları mercek altına alındı. Bu kapsamda, futbolda isimleri şike skandalına karışan sporcuların yanı sıra yakınlarının da hesapları araştırılıyor.

Bu çerçevede yaklaşık 3 bin kişinin hesabının incelendiği bildirildi. SPK uzmanları, operasyon kapsamında şike yapıldığı öne sürülen maçlardan önceki gün olan cuma günleri ve maçlardan sonraki ilk işlem günü olan pazartesi günleri yapılan işlemleri masaya yatırdı.

Şikeci sporcuların, maçlardan önce borsada işlem yapıp yapmadıkları tespit edilmeye çalışılıyor.

3 yıla kadar hapis isteniyor
Ön incelemelerde, bazı sporcuların şike bilgileri ile borsada işlem yaptıkları yönünde izlere ulaşıldı. Ancak inceleme sonuçlanmadığı için henüz bu yönde elde edilen bilgiler paylaşılmıyor.

Şikeci futbolcuların ve yakınlarının şike bilgilerini kullanarak borsada yaptıkları işlemler, incider trading yani içerden bilgi sızdırma suçu kapsamında değerlendiriliyor. SPK, şike bilgilerini kullanarak borsada işlem yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

SPK yetkilileri, borsadaki en ağır suçlar arasında yer alan içerden bilgi sızdırarak işlem yapanların 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağını bildirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor