Şikecilere af yok!

Yeni Zelanda'da kabul edilen yasaya göre, şike yapanlara 7 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.Spor müsabakalarında şike yapan veya bu durumdan gelir elde edenlere 7 yıla kadar hapis cezası gibi ciddi yaptırımlar öngören yeni yasa tasarısı, ülke parlame

Şikecilere af yok!

Yeni Zelanda'da kabul edilen yasaya göre, şike yapanlara 7 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Spor müsabakalarında şike yapan veya bu durumdan gelir elde edenlere 7 yıla kadar hapis cezası gibi ciddi yaptırımlar öngören yeni yasa tasarısı, ülke parlamentosundan oybirliğiyle geçti. Yasanın onaylanması halinde yeni yıla kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Yeni Zelanda Spor Bakanı Murray McCully, tasarının geçmesinin ardından yaptığı konuşmada, şikenin sürekli büyüyen uluslararası bir problem haline dönüştüğünü belirterek, "Şike, spor bütünlüğünün, değerinin ve büyümesinin önündeki bir numaralı engel haline geldi" dedi.

Ülkede gelecek yıl düzenlenecek FIFA 20 Yaş A Dünya Kupası ve Kriket Dünya Kupası gibi organizasyonlar öncesinde şikeye karşı önlemlerin artırılması gerektiğini kaydeden McCully, "Yeni Zelanda, bu tehdide bağışıklık kazanmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler