Şike yüzünden kulübe ceza olmaz!

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya şike soruşturması ve küme düşürülmeyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya, futbolda şike iddialarıyla ilgili kulüplerin bir alt lige düşürülmesinin çifte ceza

Şike yüzünden kulübe ceza olmaz!

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya şike soruşturması ve küme düşürülmeyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya, futbolda şike iddialarıyla ilgili kulüplerin bir alt lige düşürülmesinin çifte cezalandırılma anlamına geleceğini savundu.

Kılıçkaya, yaptığı yazılı açıklamada, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'daki hükümlerin, batı ülkelerindeki cezalardan daha ağır cezalar içerdiğini belirtti.

Kanunun tamamen suç işleyenleri cezalandırmak için hazırlandığını ifade eden Kılıçkaya, kanunun 11. maddesinin 7. fıkrasının ''Suçun spor kulüplerinin veya sair bir tüzel kişinin yararına işlenmesi halinde, ayrıca bunlara, şike veya teşvik primi miktarı kadar idari para cezası verilir. Ancak, verilecek idari para cezasının miktarı yüz bin Türk Lirası'ndan az olamaz'' hükmünü içerdiğini anımsattı.

Kulüplere bu cezalardan başka ceza verilmesinin, özellikle de kulüplerin bir alt lige düşürülmesinin kulübün çifte cezalandırılması anlamına geleceğini savunan Kılıçkaya, şu görüşlere yer verdi:

''Yöneticilerin veya başkalarının işledikleri suçlardan dolayı kulüplerin cezalandırılmaları kamu vicdanlarını zedelediği gibi o kulüplerde top oynayan futbolcuların ve taraftarların cezalandırılmaları anlamına gelir. Bu durum, hukukun evrensel ilkesi olan 'suçların şahsiliği' ilkesiyle bağdaşmaz. Sporda suç işleyen her kim olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Ancak spor kulüpleri Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 11. maddesinin 7. fıkrasında belirtilen para cezalarından başka türlü cezalandırılmamalıdır.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler