Şike soruşturmasında son dakika

Belediye Vanspor Başkanı Nihat Gezici, asıl şikenin kendi liglerinde olduğunu belirterek, "Buradan savcılar ve Futbol Federasyonu'na sesleniyorum. Bu ligi mercek altına alın. Biz Belediye Vanspor olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Haksız bir şe

Şike soruşturmasında son dakika

Belediye Vanspor Başkanı Nihat Gezici, asıl şikenin kendi liglerinde olduğunu belirterek, "Buradan savcılar ve Futbol Federasyonu'na sesleniyorum. Bu ligi mercek altına alın. Biz Belediye Vanspor olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Haksız bir şekilde küme düşürüldük. Belediye Vanspor'un hakkını arayacağız" dedi.

Futboldaki şike depremi sürerken, geçen sezon mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Kımızı Grup'ta büyük haksızlıklara uğrayarak küme düşürüldüğünü iddia eden Belediye Vanspor yönetimi, savcılığa suç duyurusunda bulunacak. Belediye Vanspor Başkanı Nihat Gezici, şike operasyonunun genişletilmesini 2. ve 3. ligin de araştırılmasını istedi. Geçen sezon şike ve teşviklere kurban edildiklerini anlatan Başkan Gezici, "Her zaman olduğu gibi Futbol Federesyonu paralı 3-4 kulübün at koşturduğu bir yer olmuştur. Görevini yerine getirememiştir. Yapılan şike oparasyonu 2-3 başkanın ve 2-3 futbolcunun gözaltına alınmasıyla olmaz. Bu çirkin olaylar sadece süper ligi ve Bank Asya'da yaşanmıyor" dedi.

HAKEME ÖDÜL ABD GEZİSİ

Şikenin siyasi ve hakemler ayağının da olduğunu iddia eden Başkan Gezici, "2. ve 3. ligde açık açık teşvik ve şike var. Paralı ve federasyonda temsilcisi olan kulüpler ya ligde kaldı yada şampiyon oldu. Biz ise küme düşürüldük. Belediye Vanspor, Elazığspor maçında Elazığspor bizi 5-0 mağlup etti. Bu maçta adeta hakem bizim mağlubiyetimiz için çaba gösterdi. Maç sonrası da hakem ABD'ye geziye gönderildi. Rakip takımın soyunma odasına girip silah gösteren Of Spor yöneticileri, Fethiye Spor'un yenilmesini sağladı. Öte yandan Vanspor-Tokatspor maçında Belediye Vanspor'un golleri sayılmadı ve Belediye Vanspor 1-1 berabere kaldı. Bunu gibi birçok maçımızda puan kaybederek haksız bir şekilde küme düşürüldük" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Belediye Vanspor'un da mücadele ettiği 2.ve 3. ligde şike için çok büyük paraların döndüğünü iddia eden Başkan Gezici, futbolda açılacak temiz bir sayfa için bu liglerin incelemeye alınmasını istedi. Başkan Gezici, "Biz bu yönde avukatlarımızla birlikte çalışma yürütüyoruz. Belirlediğimiz maçları tek tek ve özellikle incelenmesini isteyeceğiz. Ancak ligin tamamının incelenmesi çok önemli. Çünkü bize yapılan büyük bir haksızlık var. Savcılığa suç duyurusunda bulunarak soruşturma başlatılmasını isteyeceğiz" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor