Şike paralarını da cebe atmışlar

Aziz Yıldırım'ın A.Gücü'nden futbolcu ayartmaları için görevlendirdiği Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl ve Mehmet Yenice, daha önce konuştukları 400 bin doların yerine 300 bin dolar önerdi ve 100 bin doları kendilerine sakladı.Turan, Ağırgöl ve Yenice'nin hesab

Şike paralarını da cebe atmışlar

Aziz Yıldırım'ın A.Gücü'nden futbolcu ayartmaları için görevlendirdiği Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl ve Mehmet Yenice, daha önce konuştukları 400 bin doların yerine 300 bin dolar önerdi ve 100 bin doları kendilerine sakladı.

Turan, Ağırgöl ve Yenice'nin hesabı, başkan Yıldırım'dan gelen bir talimatla bozuldu. Çünkü Yıldırım, 400 bin dolar olarak bildiği şike parasının yarısının verilmemesini istedi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; 15 Mayıs 2011'de oynanan ve Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü 6-0 yendiği karşılaşmada da şike yapıldığı tutanaklara yansıdı.

Maç öncesi Aziz Yıldırım'ın, yönetici İlhan Ekşioğlu'na bazı A.Gücü futbolcuları üzerinden şike yapılması için talimat verdiği iddia edildi. Talimata göre, sarı lacivertliler bazı A.Gücü oyuncularına ulaşacaklar ve onlara para teklif ederek, kötü oynamalarını sağlayacaklardı.

Bunun için İlhan Ekşioğlu'nun talimatıyla, Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl ve Mehmet Yenice vasıtasıyla Yadigar Boğa üzerinden, A.Gücü futbolcularla irtibata geçecekti.

Ama şike iddiasında iki ilginç durum ön plana çıktı.

1-İrtibatı sağlayacak futbolculardan birinin eşi duruma el koydu ve "HAYIR" dedi.

2-Şike için talimat alanlar 100 bin doları cebe indirmek istedi.

Nasıl mı, gelin anlatalım;

29 Nisan 2011 ve 10 Mayıs 2011'de Mehmet Yenice ile Yavuz Ağırgöl A.Gücülü futbolcularına ulaşabilmek için çaba sarfeder. Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin aracılığıyla bir A.Gücülü futbolcuya ulaşmayı hedeflerler. Murat Şahin ilk bakışta bu teklife sıcak bakar ancak daha sonra eşinin telkinleri üzerine teklifi reddeder.

Bunun üzerine Yadigar Boğa'nın bazı A.Gücülü futbolculara ulaştığı ifade edilir. 9 Mayıs 2011'de Abdullah Başak ve Yusuf Turanlı, Ankaragücü maçında Uğur Uçar'a para teklifinde bulunulması için menajeri Ümit Aydın ile konuşmak için anlaşır. Ümit Aydın, Uğur Uçar'a teklif götürmeyi kabul eder. Ümit Aydın, başta Uğur Uçar olmak üzere A.Gücülü bazı futbolculara para teklifinde bulunur. Ancak olumsuz yanıt alır. Bu durumu (mahkeme kararı ile dinlenen telefonunda) Yusuf Turanlı, Abdullah Başak'a şu sözlerle aktardı, "Abi olumsuz. Korkuyorlar, yok diyorlar. Çok mücadele oldu ama olumsuz, Öbüründe problem yok, hafta sonu tamam ya, sen onu bir şey yap abi, konuş yani. Bana haber ver abi" dedi. Sonunda 400 bin dolara anlaşılır.

Ama asıl komedi burada başlar. Tutanağa göre Yıldırım, 6-0 biten A.Gücü-F.Bahçe maçının ardından, şike parasının yarısının verilmemesini ister. Ama Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl ve Mehmet Yenice tarafından yönetilen faaliyette oyunculara 400 bin dolar yerine 300 bin dolar önerilmiş ve 100 bin dolar kendilerine saklanmıştır. Ama Yıldırım'ın "Paranın yarısını verin" demesiyle iş değişir ve cebe indirilen 100 bin doların ancak 90 bin doları geri ödenir. Çünkü 10 bin dolar harcanmıştır. O bölüm tutanaklara şöyle yansır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor