Şike olayında mafya bağlantısı var

İki dönem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) Üyeliği yapan Avukat Remzi Kazmaz, "Şike olayında hakemler de işin içinde. Önümüzdeki günlerde hakemlerle ilgili de gözaltı süreci yaşanabilir" dedi. Kazmaz, futbola mafya ve si

Şike olayında mafya bağlantısı var

İki dönem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) Üyeliği yapan Avukat Remzi Kazmaz, "Şike olayında hakemler de işin içinde. Önümüzdeki günlerde hakemlerle ilgili de gözaltı süreci yaşanabilir" dedi. Kazmaz, futbola mafya ve siyasetin bulaştığını ve Türk futbolunun bataklığa dönüştüğünü de savundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) eski üyelerinden Avukat Remzi Kazmaz, 14 Nisan'da çıkan yasadan önce Türk futbolunun bataklık gibi olduğunu iddia ederek, "Futboldaki kriz Türkiye'deki, özellikle bu yaz aylarında insanları gerdi. Hukuk devleti olan ülkemizde yaşanmakta olan bu olay gittikçe aklıselim insanlar tarafından sona doğru gelinirken benzeyen olumlu kararlar verildi. Şike ile ilgili bugüne kadar Türkiye'de birçok olaya tanık oldu Türkiye'de yaşayan futbolseverler. Evet, sporun içerisindeki büyük bir bataklıktı, bu bataklıkta birçok sivrisinek yaşamıştı, bunların kurutulması gerekiyordu ama bir türlü bunun önlemini alamıyorlardı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki disiplin kurulunda verilen cezalar yeterli değildi.

Federasyon elindeki mevzuatlar bu olaya yeterli değildi. Sonunda 2005 yılında TBMM'de kurulan şike ile ilgili komisyonda ise, gelinen noktada pekte yararlı olmadığı, hiç kimse ama hiç kimse ve hiç bir kulüp şikeyle ilgili cezalandırılamadı.

Yani herşey yetersizdi. Ta ki 14 Nisan'da çıkan şike ve teşvikle ilgili şiddet yasasına kadar. Evet, bu yasaya itirazı vardı Türkiye'nin. Bu yasayla birlikte Türkiye'deki futbol krizini birlikte yaşadık" dedi.

Spor yazarlarının daha operasyonla birlikte yargısız infaz başlattığını dile getiren Kazmaz, "Türkiye'deki insanlar şaşkındı. Bu konuyla ilgili verilecek olan kararlar hakkında yorumlar yapıldı. Ama gelinen noktada bir hukuk devleti olan Türkiye'de en doğru karar verildi. Neydi bu karar? Masumiyet karnesi çiğnenmedi. Nitekim şuanda Türkiye futbol federasyonu almış olduğu kararla mahkemenin sonuna kadar beklemek ve daha sonra bu konu ile ilgili karar vermek.

Neden hayır diyorum? Çünkü sporun içerisindekişuandaki bataklık yani mafya ve siyaset üçgeni ortadan kaldırılmadığı müddetçe, bu bataklık kurutulmadığı müddetçe kesinlikle şikenin ve teşvikin devam edeceği kanısındayım" şeklinde konuştu.

"ŞİKE OLAYINDA MAFYA BAĞLANTISI VAR"

Yaşanan şike operasyonunda mafyanın da parmağı olduğunu iddia eden Kazmaz, "Milyonlarca insan ekmek kapısı olarak gördüğü bahisi şikeyle beraber gündeme getirerek burada var olan ekmeği ve rantı paylaşıyorlar. Kim var bunun içerisinde? Siyaset var. Kim var bunun içerisinde? Mafya var. Kim var bunun içerisinde? Maalesef bazı kulüp yöneticileri var. İşte bu üçgen devam ettiği müddetçe kesinlikle şikeyle ilgili en katı kuralları getirseniz dahi maalesef ama maalesef bu işi çözemezsiniz.

Yoksa sporda şiddetyasası diğer yasalar gibi kaduk kalır güdük kalır hiçbir zaman içinde bunun önlem alamazsın. İşte şu an Türkiye'de yaşanan bir siyasi krizin hemen yanındaki spor krizinin bitmesi için önemli bir noktaya el koyuyorum. Spordaki bu olayın Ergenekon'a benzememesi gerekir. Ergenekon'da insanların uzun tutuklu süresi yargısız infaza dönüştü. Sporda da böyle olmaması gerekir. İnsanlar gözaltına alınır.

Ama bu süre uzun tutukluluk süresine dönüşmemeli. Eğer dalga, dalga gidecek ve yıllara yayılacaksa spordaki bu kriz asla ve asla burada yine hukuktan bahsedemeyiz" ifadelerini kullandı.

 

"FENERBAHÇE'NİN KÜME DÜŞÜRÜLMEMESİ BU AŞAMADA DOĞRUDUR"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun şike konusunda almış olduğu kararı "aklıselim" olarak nitelendiren Remzi Kazmaz, "Yoksa aksi bir karar almış olsaydı bu toplumun kanayan bir yarası olacaktı. Hiç de uygun bir karar olmayacaktı tartışma olacaktı bugün. Türkiye'de tartışmaların sayısı düştü. Fenerbahçe'nin küme düşürülmemesi bu aşamada doğrudur. Ama şike ispat olursa yöneticiler bu işe karışmış ve şike yapılmışsa TFF düğmeye basar ve kendi mevzuatıyla ilgili kararı verir. Bu karar küme düşürülmedir hatta vehatta küme düşürülmeden sonra dahi puan silinmedir" diye konuştu.

Kamuoyunda, operasyonun Aziz Yıldırım'a, Fenerbahçe'ye ve Fenerbahçe yönetimine karşı yapıldığı algısının oluşturulduğunu söyleyen Kazmaz, "Soruşturma çok düzgün bir hal aldı. Soruşturma Fenerbahçe Kulübüne karşı değil aynı zamanda bütün kulüplere yöneticilere karşı tüm futbolculara karşı hatta ve hatta bu oyunda eksik olan bir yan daha vardır bu işin hakemlerde vardır. Yarın hakemlerle ilgili gözaltı sürecide yaşanırsa bu şaşıracak bir olay değildir. Temizlenmelidir futboldaki şike ve şaibeler. Bucamiada yer alan herkes sorgulanmalıdır. Eşit davranmalıdır hukuk herkese doğrusu da yapılmaktadır. İsmi büyük hiç sorun değil herkes eşittir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler