Şike iddiası: iki başkana soruşturma

Fransa'da, Caen Kulübü Başkanı Jean-François Fortin ve Nimes Kulübü Başkanı Jean-Marc Conrad, hakkında, geçen sezon oynanan karşılamalarda şike yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.Adli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Fransa İkinci Futbol Ligi'nde (Li

Şike iddiası: iki başkana soruşturma

Fransa'da, Caen Kulübü Başkanı Jean-François Fortin ve Nimes Kulübü Başkanı Jean-Marc Conrad, hakkında, geçen sezon oynanan karşılamalarda şike yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Adli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Fransa İkinci Futbol Ligi'nde (Ligue 2) geçen sezon oynanan 3 karşılaşmada şike yapıldığı iddiasıyla dün gözaltına alınan Fortin ve Conrad'ın da arasında bulunduğu 6 kişi hakkında sorgu hakimleri Serge Tournaire ve François Gery tarafından soruşturma başlatıldı.

Ligde geçen sezon Dijon-Nimes, Angers-Nimes ve Caen-Nimes maçlarında şike yapıldığı iddiasıyla Fortin'in ve Conrad'ın yanı sıra Dijon Teknik Direktörü Olivier Dall'Oglio'nun da bulunduğu 9 kişi dün gözaltına alınmıştı.

İddialar doğrultusunda CA Bastia Kulübü Başkanı Antoine Emmanuelli, Creteil-Lusitanos Kulübü Başkanı Armand Lopes, Reims Teknik Direktörü Jean-Luc Vasseur ve Caen Teknik Direktörü Patrice Garande dahil birçok kişi tanık olarak dinlenmişti.

Şike iddialarının, Nimes Kulübü Başkanı Jean-Marc Conrad ile kulüp hissedarlarından Serge Kasparian'ın telefon konuşmalarının polis tarafından dinlenmesiyle ortaya çıktığı öne sürüldü. Telefon konuşmalarında, geçen sezon ligde kalma mücadelesi veren Nimes Kulübü'nün yetkililerinin, maçlar öncesinde diğer takım yöneticilerine para teklif ettiğinin tespit edildiği ileri sürüldü.

Geçen sezon 15. sırada yer alarak ligde kalmayı başaran Nimes, şike yapıldığı iddia edilen maçlarda Dijon'a 5-1 yenilirken, Angers'i 3-2 mağlup etmiş, Caen ile 1-1 berabere kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler