"Şike için sabırsızlanmayın!"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, şike olayları hakkında sabırsızlık yapılmaması gerektiği yönünde görüş belirtti.TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:"Türk futbolunda güzel şeyler yaşanmıyor ama biz çok zor d

"Şike için sabırsızlanmayın!"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, şike olayları hakkında sabırsızlık yapılmaması gerektiği yönünde görüş belirtti.

TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

"Türk futbolunda güzel şeyler yaşanmıyor ama biz çok zor durumda değiliz. Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu'nun başkanını, yönetimini, kurullarını, hukukçularını sayarsak 40'ın üzerinde hukukçu ekibimiz var. Bu kurum, Türkiye'nin en tecrübeli spor kurumu. Bilgi birikimi, tecrübesi ile TFF, Türk sporunun tepesinde bir kurum. Hem kanunun verdiği yetki hem statümüzle Türkiye'nin tamamında futbolu yönetiyoruz.

Bu durum, ciddi bir problem ama bu ciddi problemi verileri ve belgeleriyle süzerek en sağlıklı şekilde çözeceğiz. Bunlar bu düzeyde daha önce yaşanmadı. O nedenle tüm futbolseverleri ve kamuoyunu sağduyuya çağırıyorum. Herkes sakin olsun. TFF hem kamuoyunu, hem uluslararası mercileri tatmin edecek şekilde, en hukuki, en adil biçimde bu sorunu çözecek.

Yeni yönetim olarak çarşamba günü seçildikten sonra pazar günü bu sorunla yüzleştik. Futbol ailemizi bir araya topladık; bu süreci onlarla birlikte yönetiyoruz. Sürecin lideri biziz ama futbol ailemizle birlikte yönetiyoruz. Sabırsızlık yapmamak gerekir.

Emin olun her ihtimali bir bir çalışıyoruz. Her ihtimal gündemimizde. O nedenle zaman zaman işin adaletiyle, hukuki kısmıyla, sonucuyla ilgili kaygılara kapılmamak gerek. Reaksiyon göstermemek gerek.

Hiçbir baskı görmüyoruz. Ama sürecin başından itibaren savcılık ve emniyet bizimle birlikte çalışacağını vaad etti. 2. gün bizimle toplantı yaptılar. Hemen bizimle ilgili çalışmaları yapabilmek adına, deliler için başvuru yaptık. Şu ana kadar belge veya delil almadık ama sayın savcı konunun gizliliği ve yoğunluktan dolayı süreye ihtiyacı olduğunu söyledi. Zaman kısıtlılığını ve kamuoyu baskısını bildiği için en kısa zamanda göndereceğini belirtti.

Deliller geldikten sonra şu kadar zamanda biter demek çok zor. 11 Temmuz'daki toplantımızda bu konuyu Etik Kurulu'na sevkettik. Kuruldakiler delillerin gelmesini bekliyor. Hukuk ekibimiz de hazırlandı. Etik Kurulu için gerekli çalışma ortamı, emniyet önlemleri hazır. Deliller gelir gelmez çalışma başlayacaklar. Bir süre veremem çünkü mesela medyada 1200 dosyadan bahsediliyor. Çok ciddi bir çalışma bu. İncelenmesi gereken ifadeler, deliller, bilgiler var ama bu arada medyadan takip ettiğimiz kadarıyla itiraflar da olmaya başladı. İtiraflar da olursa süreç kısalacaktır.

Delileler ve belgelerle bizim statümüzde ve uluslararası kurallarda ne ceza gerekiyorsa, bundan farklı birşey yapmamız mümkün değil.

Sayın Demirören dün Sayın Aydınlar'ı ziyaret etti, ben yoktum. Orada sayın başkanımıza kupayı aklanana kadar iade kararı aldıklarını bildirmişler. Bunu açıkçası son derece etik buluyorum. Bu süreçteki en etik davranış olarak buluyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler