Şike Avrupa konseyinde!

Avrupa Konseyi Türk Milli Heyeti üyesi Mehmet Aydın, Fransa’daki toplantı öncesi “TFF’nin uygulamaları, Trabzon halkı üzerinde yıkıcı derecede olumsuz etki yaratıyor” diyerek önerge hazırladı. YIKICI ETKİ YAPTI 2010-11 sezonunda yerel mahkemeler, Yargıtay

Şike Avrupa konseyinde!
Avrupa Konseyi Türk Milli Heyeti üyesi Mehmet Aydın, Fransa’daki toplantı öncesi “TFF’nin uygulamaları, Trabzon halkı üzerinde yıkıcı derecede olumsuz etki yaratıyor” diyerek önerge hazırladı.
 
YIKICI ETKİ YAPTI
 
2010-11 sezonunda yerel mahkemeler, Yargıtay, UEFA ve CAS tarafından şike yapıldığı tespit edilmesine rağmen TFF’nin kupa konusunda takındığı olumsuz tavır, Avrupa Konseyi’ne şikayet edilecek. Avrupa Komisyonu Türk Milli Heyet Üyesi ve Trabzon İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Aydın, “Trabzon şehri, Trabzon halkı ve takım, hala şikenin yarattığı yıkıcı derecedeki olumsuz etkilerden kurtulmaya çalışmaktadır” diye önerge verecek.
 
DESTEK BEKLİYOR
 
24-27 Mart’ta Fransa’nın Strasburg kentinde yapılacak olan ve 900 milyon kişiyi temsilen 47 ülke delegasyonunun katılacağı toplantıda konuyla ilgili önerge verecek olan Mehmet Aydın, önergeyi hazırladığını kaydederek, “Konsey kararları ülkeler için tavsiye niteliğindedir ama emir telakki edilir. Önergeyi toplantı gündemine sokma konusunda diğer ülke delegasyonları da bize destek verecek. Çünkü şike konusunda onlar da çok hassas” diye konuştu.
 
NEFRET EYLEMİ
 
Avrupa Konseyi üyesi Aydın, TFF’yi adaletsiz olmakla eleştirdi, Trabzonspor hukuk kurulunun TCK’daki ‘Nefret Eylemi’ maddesi ile ilgili olarak TFF’ye dava açmasının konuyu çok daha ileri boyutlara taşıyacağına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor