Şike anıtı nereye dikilecek?

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu uzun zamandır gündemde olan şike anıtı ile ilgili açıklamada bulundu.Trabzon Belediye Başkanlığında yapılan bir toplantıda sorulan soru üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Şike anıtının Trab

Şike anıtı nereye dikilecek?

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu uzun zamandır gündemde olan şike anıtı ile ilgili açıklamada bulundu.

Trabzon Belediye Başkanlığında yapılan bir toplantıda sorulan soru üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Şike anıtının Trabzon’un hak ve adalet haykırışını simgeleyecek şekilde en iyi yere dikileceğini söyleyerek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü.

HAK ADALET VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ

Biz şike soruşturması başladığından beri Sayın Faruk Nafiz Özak’ın sorumlu olduğu Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde bizzat Başbakanımızın tensipleri ile birlikte şike kanunu çıkmasaydı, ortaya çıkacak olan bir şey var mıydı? O kanunun sonrasındaki soruşturmalarda şikenin ortaya çıkması ile birlikte UEFA’ya ilk defa çağırılıp giden kimdir, Trabzonspor’umuzdur. Bütün bu olayların sonrasında Trabzon Belediyesi Trabzon Halkının temsilcisi olarak biz arkadaşlarımla birlikte hak, adalet ve hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü futbol sahalarında da kendini göstermelidir diyoruz.

KİMSEDEN PERVAMIZ YOKTUR

Gerek ülke içindeki platformlarda arama konferansları dâhil olmak üzere ulusal ve uluslar arası basına vermiş olduğumuz demeçlerde hakkımızın sonuna kadar takipçisiyizdir demişizdir. Bunun neticesinde gelinen noktada UEFA, CAS Kararları ve bunların üzerine tüy biber eken bizzat Yargıtay’ın hukuk sürecini noktalaması ve şikenin olduğunu da kesin hukuk yolları bitecek şekilde sonuçlandırmasından sonra kararımızın doğru olduğu görülmüştür. Şike anıtı ile ilgili proje yarışması açtığımızı ve ödül koyduğumuzu söyledik. Bizim Trabzon adına hiç kimseden pervamız yoktur. Bunu en başta o milletvekilleri bilsinler öğrensinler.

ŞİKE ANITI NEREYE DİKİLECEK?

Bu yarışmanın sonucunda ödüle layık görülenin Trabzon’un halkının adeta aşağılanmasını ortaya koyan bu üzücü serüvenin sonunda kupamız tescil edilmeyecek olursa adı şike anıtı olarak Trabzon’un Trabzonspor’a tahsis edilen alanlarından birisine ki bu hatıra parkı olabilir, bütün dünyaya bu mert yürekli halkın bütün dünyaya hak ve adalet için haykırışını, ayağa kalkışını simgeleyecek şekilde dikeceğiz.

AZİZ YILDIRIM’I ZİYARET EDENLERİ TRABZON UNUTMADI

Zorlanmasınlar hiç üzülmesinler ana muhalefet ve yavru muhalefetin liderlerinin bizzat gidip Aziz Yıldırım’ı ziyaret edip, “zulme uğramıştır,  haksızlık olmuştur, boşuna tutuklanmıştır” feryatlarını figanlarını Trabzon’un unuttuğunu mu zannediyorlar. Trabzon halkı çok iyi bilir hakkı, adaleti, insanları tartmayı ölçmeyi, biçmeyi. Bununda en iyi mihenk taşı, en iyi terazisi Trabzon’un kadim kamuoyudur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor