Serkan: "25 yıllık özleme son"

Serkan Balcı, Trabzonspor'un medya merkezine yaptığı açıklamada “Lig uzun bir maraton. Kaliteli bir kadromuz var. Eğer gereken destek verilirse 25 yıllık özleme son verebiliriz” dedi. “Lig heyecanlı geçiyor” Bu sezon ligin oldukça heyecanlı geçtiğini dile

Serkan: "25 yıllık özleme son"

Serkan Balcı, Trabzonspor'un medya merkezine yaptığı açıklamada “Lig uzun bir maraton. Kaliteli bir kadromuz var. Eğer gereken destek verilirse 25 yıllık özleme son verebiliriz” dedi.

“Lig heyecanlı geçiyor”
Bu sezon ligin oldukça heyecanlı geçtiğini dile getiren Serkan, “Şuan ligde her takım birbirini mağlup edebilir. Büyük- küçük takım kavramı yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Anadolu kulüpleri güçlendi. Bunun ışığında söyleyebilirim ki 4-5 yıl sonra 4 büyükler dışında bir takım şampiyonluk kupasını kaldırabilir. Büyük takımların artık eskisine oranla daha çok koşup mücadele etmesi gerekiyor. Takımınız ne kadar kaliteli oyunculardan kurulursa kurulsun en az rakibiniz kadar efor harcamazsanız kaybedersiniz. Bu durum dünyada da aynı” ifadelerini kullandı.

“Sezona iyi başladık”
Ligde bulundukları konumun oldukça iyi olduğunu belirten Serkan, “Yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen şuana kadar iyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. Sezon öncesi bazı kesimler bizim bu kadar başarılı sonuçlar alamayacağımızı düşünüyordu. Herkesi şaşırttık. Taraftarlarımız da yeterince desteği verdiler. Galatasaray maçına kadar her şey bizim için iyi geçti.” diye konuştu.

“Skorlara takılmamalıyız”
Galatasaray maçına iyi başladıklarını ve ilk golün yendiği dakikaya kadar olumlu bir futbol ortaya koyduklarını kaydeden başarılı oyuncu, “Gol pozisyonlarına girdik ancak atamadık. Yediğimiz talihsiz goller moralimizi bozdu. Buna rağmen devreyi gol atarak tamamlayabilirdik. Ama olmadı. İkinci yarıya da bu moralsizlikle başladık. Sonuçta mağlup olduk. Maç sonrası istatistiklere baktığımızda Galatasaray'a üstünlük kurduğumuz açıkça ortada. Skor kimseyi yanıltmasın. Bir gol atabilsek maçı çevirebilirdik. Çünkü bunu daha önceki müsabakalarda başarmıştık. Ama olmadı. Şimdi bize düşen maç içerisinde yaptığımız hatalardan ders çıkarmak ve eksiklerimizi gidermek. Onun dışında mağlubiyet ve galibiyetlere fazla takılmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“Savunma takım halinde yapılır”
Son oynanan maçlarda talihsiz goller yediklerini söyleyen Serkan, şöyle devam etti: “İnsan her gün bir olamaz. Hatalar olabilir. Ama yedeğimiz golleri sadece savunmaya bağlamamız gerekiyor. Savunma takım halinde yapılır. Eğer 11 kişiyle komple savunma ve komple hücum yaparsak bir sorun yaşamayız. Bu bilinçle hatalarımızı en kısa sürede ortadan kaldıracağız”

“Formanın hakkını vermelisiniz”
Bir futbolcunun görev verilmesi halinde her mevkide oynayabilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Serkan, “Sonuçta giydiğiniz formanın hakkını vermeniz gerekiyor. Belki sağ bek, belki sol bek, belki forvet ve belki de kalecilik yapmanız gerekebilir. Önemli olan size verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek. Özellikle bunu Trabzonspor'da daha hasas bir şekilde yerine getirilmeliyiz. Çünkü camiada büyük bir hasret var. Onları mutlu etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

“Gereken destek verilmeli”
Alınan mağlubiyetlerin konsantrasyonu bozmaması gerektiğini de belirten Serkan Balcı, “Maçlar oynanır ve biter. Kazanırsınız veya kaybedersiniz. Lig uzun bir maraton. Kaliteli bir kadromuz var. Eğer gereken destek verilirse 25 yıllık özleme son verebiliriz. Bulunduğumuz konum hiç de kötü değil. Bu sene iyi bir gidişatımız var. Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız maçları kazandığımız takdirde şampiyonluğa ulaşabiliriz. Ama önce bize sonra yönetime gereken destek verilmeli” dedi.

“Kendimiz gibi oynarsak kazanırız”
Gaziantepspor maçının zor geçeceğini dile getiren Serkan, “Rakibimiz iyi pas yapan bir ekip. Zaten aldıkları sonuçlar da ortada. Oynamak isteyen bir takım. Ama biz Trabzonspor gibi oynarsak kazanırız. İyi bir kadromuz var ve her maça en iyi şekilde kendimizi motive edebiliyoruz. Taraftarımızın desteği altında sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyoruz” yorumunu yaptı.

“Milli takımda olmak güzel”
Uzun bir aradan sonra tekrar milli takıma davet edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Serkan, “En son İsviçre maçında haksız yere 2 maç ceza aldım. Bu ceza benim kariyerimi etkiledi. Belli bir dönem uzak kaldım. Sonra yaşanan sakatlıkların ardından tekrar milli takıma davet edildim. Ama keşke iki maçı da kazansaydık. Estonya karşısında birçok gol pozisyonuna girmemize rağmen sonuç üretemedik. Dünya Kupası'na gidebilmemiz için İspanya maçlarından en az birini kazanmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“Trabzonspor'da mutluyum”
Sözleşmesinin bu yıl sona ereceğini de sözlerine ekleyen Serkan, “Trabzon ve Trabzonspor'u çok seviyorum. Burada oldukça mutluyum. Eğer başarılıysam yönetim kurulumuz sözleşmemi uzatır. Şuan bunları konuşmanın erken olduğunu düşünüyorum. Önce takımımızı başarıya ulaştırmamız gerekiyor” görüşünü seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor