Şenol Hoca'dan derslik sözler

Trabzonspor'un efsane teknik adamı , Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.  'Messi'yi alın, alabilecek misiniz?' Transfer konusuna değinen Şenol Güneş, "İşin bir teknik kısmı, bir idari bir de mali

Şenol Hoca'dan derslik sözler
Trabzonspor'un efsane teknik adamı , Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 
'Messi'yi alın, alabilecek misiniz?'
 
Transfer konusuna değinen Şenol Güneş, "İşin bir teknik kısmı, bir idari bir de mali kısmı var. Bizim mali olarak sıkıntılarımız bulunuyor. Tabii ki önceliğimiz oyuncu satmadan takviye yapmak. Amacımız oyuncu alınacaksa bizi bozmasın. Hem borcu arttırmaması, hem de oyun kalitemizi etkilememesi lazım. Yoksa teknik adamlar kadrolarında en iyisini görmek ister. Mesela benim için oyuncu söylemiyorsun diyorlar. Tamam söylüyorum, hadi Messi’yi alın. Alabilecek misiniz? Ozan Tufan için çok konuşuldu ama sonra parası çok geldi. Peki o zaman neden konuşuyorsunuz? Bence Ozan Tufan giderse Chelsea, Barcelona veya Real Madrid’e gitmeli. Yükselen değerimiz ve o seviyelere çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.
 
'10 yıl kalmak isterim'
 
Mali sebepler nedeniyle UEFA’dan alınan cezayı da değerlendiren Şenol Güneş, "Her hoca ve her oyuncu işini iyi yapmak ve liginde başarılı olup Avrupa’da boy göstermek ister. Şu anda daha önceden kaynaklanan sorunlar nedeniyle bu sene bu hakkı kazansak bile Avrupa’ya gidemeyeceğiz. Ama önemli olan bizim hedeflerimizdir. Ben bugünü kurtarmaya çalışmıyorum, geleceği kuruyoruz. Takımı bırakıp kaçalım dersek bence burada işimiz yok. Çok çalışacağız, yarışmacı bir takım olacağız ve yine her sene Avrupa’da mücadele eden bir takım yaratacağız. Buraya geldiğimde de söyledim, 3 yıllık imzalayıp 1 yıl kalacağıma 1 yıl anlaşıp 10 yıl kalmak isterim. Ne zaman ayrılırsam ayrılayım Şenol Hoca geleceği kurmaya çalıştı desinler yeter" dedi.
 
'Türk futbolunu eğitim kalkındırır'
 
Şenol Güneş, yeni sezonla birlikte devreye girecek yabancı kuralıyla ilgili ise çok konuşacak sözler söyledi. Güneş, "Yabancıyı arttırarak veya azaltarak Türk futbolu kalkınmaz. Onu kim dediyse saçmalamış. Türk futbolunu eğitim kalkındırır. Oyuncu eğitimi, antrenör semineri, mali yapılandırma ve profesyonel yöneticiler yetiştirmek bizi kalkındırır. Yabancı 1 tane de olsa 15 tane de olsa hiç fark  etmez. Eğer iyi oyuncular üretirsek yabancı sayısını kaç yaparsan yap fark etmez. Bugünkü yapıda bu yabancı sayısı ile kulüpler batar. Zaten kulüplerin yaşadığı mali krizlerin sebebi de yabancı transferlerinden kaynaklanıyor. Ayrıca getirilen kurallar var. Hem serbest bırakıyorsun hem de hemen engel koyuyorsun. Benim buna aklım almıyor" şeklinde konuştu.
  
'İşimizi en iyi şekilde yapmalıyız'
 
Kulüpteki maddi kriz hakkında da konuşan Şenol Güneş, ’Mevcut kriz için ben çok çabaladım ama sahne oyuncuların. Bu sıkıntı yönetimin, bizim ve sporcuların değil Bursaspor’un sorunu. Kızarak, küserek veya kenara çekilerek bu iş çözülmez. Bir şeyler üretmeliyiz. Bütün şehir bu sorunu biliyor, bir olmalıyız ki bu sorunu çözelim. Şu anda ödemelerde sıkıntılar var, bu bize de yansıyor. Ama bunu sorun etmemek lazım. Çıkıp işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Düşünün çok parada alabilir ama başarılı olamayabilirdik. Böyle düşünüp işimizin en iyisini yapmalıyız" ifadelerini kullandı.
 
'Vur, kır, parçala tezahüratını istemiyorum'
 
Deneyimli teknik adam, taraftarın maçlara gelmemesinin nedenlerini ve yeşil beyaz sevdalılarından isteklerini de şu sözlerle aktardı:
 
"Taraftar maçlara gelmiyor diyerek yükleniyoruz ve yanlış yapıyoruz. Passolig, 3 Temmuz ve daha bir sürü sebep var. Passolig iyi tanıtılmadı. Aslında iyi bir uygulama ama alışamadık. Ayrıca bize çok haksızlık yapıldı. Deplasmanda tutulan raporlarla 15 bin kişiyi cezalandırdılar. Teknolojin var, kişilere ceza verin neden 15 bin kişiye faturayı çıkarıyorsun? Maça gelenler mutlu olmak ister ama bizim sistem onları mutsuz ediyor. Ben ’vur kır parçala’ tezahüratını da istemiyorum. Futbol kavga değildir. Biz maçı hak ederek efor sarf ederek kazanalım. Bize ne kadar haksızlık yapsalar da biz kimseye haksızlık yapmayalım"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler