Şenol Güneş'ten Özkan Sümer'e ziyaret

Trabzonspor efsanesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Trabzon'a gelerek ziyaretlerde bulundu. Trabzon Havalimanından Trabzonspor eski Asbaşkanı Kenan İskender'in kabrini ziyaret ederek dua eden Şenol Güneş, buradan Trabzonspor eski Başkanı ve Teknik

Şenol Güneş'ten Özkan Sümer'e ziyaret

Trabzonspor efsanesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Trabzon'a gelerek ziyaretlerde bulundu.

Trabzon Havalimanından Trabzonspor eski Asbaşkanı Kenan İskender'in kabrini ziyaret ederek dua eden Şenol Güneş, buradan Trabzonspor eski Başkanı ve Teknik Direktörü Özkan Sümer'i ziyaret etti.

ZİYARETTE NELER OLDU? İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ziyarette Trabzonspor eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve Kenan İskender'in oğlu Murat İskender'de yer aldı.

whatsapp-image-20160521.jpg

 

Sümer, Güneş'i kutlayarak, "Çok zor dönemler yaşıyoruz. Senin başarıların bizim üzüntülerimizi hafifleten bir neden, gerekçe. Şenol Güneş'in ne olduğunu Bursa'da, Beşiktaş'ta somut şekilde ortaya koyan bir sonuçtu. Bu anlaşılması net bir şey ama sadece anlayan anlar, biliyorsun. Çok çok güzel bir sezon." dedi.

Güneş, Sümer ve Özyazıcı'nın bu işin okulu olduğunu ifade ederek, "Ben her ikisinden de çok değerli şeyler aldığımı düşünüyorum. Hem sizi hem Trabzon'u hem kendimi temsilen iyi bir iş yaptıysam mutluyum, gururluyum. O yönden önce sizlere teşekkür ediyorum. Kendi adıma da şöyle mutluyum, vicdanen rahatım, oyuncu yönetiminde de bazı şeyler öğrendim hem de yarışmayı öğrendim." diye konuştu.

Trabzon'da da bu işi yaparken şehrin gelişmesi, yarışta önde olması için çalıştığını vurgulayan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz başkanlık, antrenörlük yaptınız aynı zamanda taraftarlık yapıyorsunuz. Nedir? Trabzonspor'un başarısızlığı sizi üzüyor, herkesi de üzer. Önemli olan ilkeli, prensipli, doğru yolda giden kulüpler olmamız gerekir. Özellikle Trabzonspor'un yapması gerekir çünkü onu yaparak başarılı oldu, siz de içinde bulundunuz. Zaman zaman bizi eleştirdiniz, gergin bir takım davranışlarımız oldu. Neydi amacınız? Bizim, oyuncuların daha iyi olmasını, kulübün daha iyi olmasını sağlamak. Kendi adınıza yapılan bir şey değildi, o yüzden saygınlığınız hep benim gözümde duruyor. Kupayla ilgili gelmedim, yılların teşekkürünü size sunmak istiyorum, çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllar sonra bana bu imkanı vermek için katkı yaptınız."

"Benim de en büyük zenginliğim saha sonucu başarısından çok, bıraktığım izlerdir" diyen Güneş, şunları söyledi:

"Ben sadece Türkiye için değil, Kore'de de bunları yaşadım. Bir yabancının da bana sevgiyle saygıyla bakmasının sebebi o futbol kültürünün, insan sevgisinin çok olmasından kaynaklanıyor. Yoksa saha sonucu itibarıyla tabii bir göstergedir ama dün itibarıyla Seul'ün başkanının, patronunun arayıp beni tebrik etmesi benim için çok önemli. Buradaki de beni aramasa bile benimle beraber seviniyor ama bir yabancının da sevinmesi güzel. İlginçtir orada maçlar benim doğum günüm olan haftaya denk gelirse hala kutlanıyor. Bundan güzel bir şey var mı? Futbolun bu tarafını seviyorum."

48 SENEDİR BU İŞİN İÇİNDEYİM OYUN OKUMAYI YENİ ÖĞRENDİM

Güneş, başarının önemli olduğunu ancak bir süre sonra unutulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Geçen sene Galatasaray üç kupa aldı, bu sene bir sürü sıkıntı ile uğraşıyor. İyisi de kötüsü de geride kalıyor. Tabii kazanmak, emeğin karşılığını almak güzel bir şey ama orada takılıp kalmamak lazım. Devamlılık ve doğru işler yapmak önemli. Buradaki hocaların yaptığı oydu zaten. Doğru ilkeler, planlar, projeler olduğu zaman, sen çalışmanı iyi yaptığın zaman o mutlaka yerini bulur. En kötü anlamda ilahi adalet yerini buldurur. Siz haksızlığa uğrayabilirsiniz, yanlışlık yapabilirsiniz ama onlar mutlaka yerini bulur. Yeter ki siz orada ısrar edin, eğer ki doğrularınız varsa. Yanlışta ısrar ettiğiniz zaman alacağınız günlük başarılar sizi daha büyük tehlikeye atar. Bunun da örnekleri var. Ben aşağı yukarı 48 senedir bu işin içerisindeyim. Bu oyunu okuma işini nihayet öğrendiğimi düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler