Şenol Güneş'in heykeli dikilecek!

TFF, Türk futbol tarihine adlarını altın harflerle yazdırmış olan 6 spor adamının balmumu heykelini yaptırmak için düğmeye bastı.  Şenol Güneş,Fatih Terim, Mustafa Denizli, Metin Oktay, Lefter Küçükandonyadis ve Hakkı Yeten'in (Baba Hakkı) balmumu heykeli

Şenol Güneş'in heykeli dikilecek!
TFF, Türk futbol tarihine adlarını altın harflerle yazdırmış olan 6 spor adamının balmumu heykelini yaptırmak için düğmeye bastı.  Şenol Güneş,Fatih Terim, Mustafa Denizli, Metin Oktay, Lefter Küçükandonyadis ve Hakkı Yeten'in (Baba Hakkı) balmumu heykelini yaptırmak için firmalardan teklif alındı. İhalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ve yeni sezonda Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde sergilenecek slikonlu modeller 3 ay içinde tamamlanacak. Terim, Güneş ve Denizli, ay-yıldızlı ekibimizi çalıştırdıkları Milli Takım kıyafetleriyle, Metin Oktay, Lefter ve Baba Hakkı ise Milli Takım formalı bire bir boyutlarıyla sergilenecek. 
 
AVRUPA'DA GELENEK
Dünyaca ünlü spor figürlerinin balmumu heykellerinin yapılması Avrupa'da bir gelenek... Jose Mourinho, Sir Alex Ferguson gibi ünlü teknik adamların balmumu heykelleri İngiltere, Fransa gibi ülkelerde sergilenirken bu konuda en ünlü yer Fransa'daki Grevin Müzesi... Son olarak Paris Saint Germain'in yıldız oyuncusu Zlatan İbrahimovic'in heykel açılışının yapıldığı müzede dünyaca ünlü birçok sporcunun balmumu heykelleri bulunuyor.
 
ŞENOL GÜNEŞ
Milli Takım 2002'de Dünya üçüncüsü olarak Güneş'le en büyük başarısını kazandı. Halen Bursaspor'u çalıştıran tecrübeli teknik adam, ligde 437 maça çıkarken bunların 219'undan galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor'un ise en büyük efsanesi haline geldi.
 
MUSTAFA DENİZLİ
Türk futbolunun duayen hocalarından Denizli, Milli Takım'da görev yaparken Türkiye'ye Euro 2000'de çeyrek final sevinci yaşattı. Galatasaray'da ise Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalini gördü.
 
FATİH TERİM
Halen Türkiye Futbol Direktörü olarak görev yapan Terim, Milli Takım'a 2008'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynattı. Tecrübeli hoca, Galatasaray'la da UEFA Kupası'nı kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler