Şenol Güneş'in 3. FB savaşı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, teknik direktörlük döneminde Fenerbahçe ile 3. kez şampiyonluk mücadelesi veriyor.Bordo-mavili takım, Güneş'in teknik direktörlük döneminde yüksek puanlar toplamasına karşın daha önce iki kez sarı-lacivertli takım

Şenol Güneş'in 3. FB savaşı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, teknik direktörlük döneminde Fenerbahçe ile 3. kez şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Bordo-mavili takım, Güneş'in teknik direktörlük döneminde yüksek puanlar toplamasına karşın daha önce iki kez sarı-lacivertli takım karşısında şampiyonluğu elde edemedi.

İlk olarak teknik direktör Şenol Güneş ile 1995-96 sezonunda Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı yapan Trabzonspor, 31. haftaya kadar liderliği götürdü. Ancak 32. hafta sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan bordo-mavililer, ligi 84 puan toplayan Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde 82 puanla şampiyonluğu rakibine kaptırdı.

Trabzonspor, söz konusu sezonda 82 puan toplayarak lig tarihinin en fazla puanını teknik direktör Şenol Güneş ile elde etmesine karşın ipi göğüsleyen taraf olamadı.

Daha sonra 2004-2005 sezonunun devre arasında göreve gelen Güneş ile bordo-mavili takım, 80 puan toplayan Fenerbahçe'nin arkasında 77 puanla ligi ikinci sırada bitirerek yine şampiyonluk başarısı gösteremedi.

Güneş döneminde Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı yapan Trabzonspor, bu sezon ligin son haftasına da dezavantajlı bir şekilde girmesine karşın bu kez mutlu sona ulaşmak istiyor.

Ancak, ligde 79 puanla ve averajla lider durumda bulunan Fenerbahçe, Sivasspor'u yenmesi halinde, Trabzonspor Kardemir Karabükspor'u yense dahi şampiyonluğu elde etmiş olacak.

Her iki takımın da son hafta maçlarını kazanması halinde Trabzonspor, 1995-96 sezonunda olduğu gibi 82 puan ile rekor puan toplamasına karşın şampiyonluğa yine ulaşamayacak.

Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi, Trabzonspor'un 3 puan alması halinde ise bordo-mavili takım, teknik direktör Şenol Güneş ile ligde ilk şampiyonluğunu elde edecek ve bu kez Fenerbahçe önünde mutlu sona ulaşmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor