Şenol Güneş'in 1112 dakikalık gol yememe rekoru kırıldı

Şenol Güneş'e ait olan "Türkiye'nin en uzun süre gol yemeyen kalecisi" rekoru kırıldı. 39 yaşındaki kaleci, rekorun yeni sahibi oldu.

Şenol Güneş'in 1112 dakikalık gol yememe rekoru kırıldı

TFF 2. Lig'de mücadele eden Vanspor'un kalecisi Haydar Yılmaz, bir dönemin efsane file bekçisi Şenol Güneş'e ait rekoru kırdı.

Vanspor kalecisi Haydar Yılmaz (39), kalesini tam bin 113 dakika boyunca gole kapatarak Şenol Güneş’i geride bıraktı ve Türk futbol tarihinin en uzun süre gol yemeyen kalecisi oldu. Başarılı kaleci Yılmaz, efsane teknik adam Şenol Güneş ile aynı ortamda isminin geçmesinin gurur verici bir durum olduğunu söyledi.

Süper Lig tarihinde en uzun süre gol yememe rekoru bir dönem Trabzonspor’un efsane kalecisi olan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e aitti. Güneş, 1978-79 sezonunda toplam 1112 dakika süreyle kalesinde gol görmeyerek, ulaşılması zor bir rekora imza atarak üst üste 12 maç kalesini gole kapatmayı başarmıştı. Vanspor’un başarılı kalecisi Haydar Yılmaz, Güneş’in rekorunu 1 dakika ile geride bıraktı. 11 hafta sonra ilk kez gol yiyen Van Spor’un tecrübeli kalecisi Haydar Yılmaz, Şenol Güneş’i geride bırakarak Türk futbol tarihinin en uzun süre gol yemeyen kalecisi oldu.

haydar yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor