Şenol Güneş: "Tekmelere kafa koyacağız"

A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş değerlendirmelerde bulundu

Şenol Güneş: "Tekmelere kafa koyacağız"

A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş, FIFA 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Letonya ile oynanacak karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Güneş'in konuşmasından satır başları şöyle;

"Hollanda sert bir takım, Norveç'i daha sert bir takım olarak düşündük ama o sertliği gösteremediler. Letonya öyle değil... Direkt rakibe giren futbolcuları var. Bunlara da kendimizi hazırlıyoruz. Tekmelere kafa koyacağız"

"Oyuncuların yeteneklerine ve karakterlerine güveniyorum. Keşke kolay olsa da farka giderek 3 puana ulaşsak."

"Hollanda ve Norveç'e karşı puan avantajımız var, kalan maçları kazanmamız da bize büyük avantaj sağlar."

"Bilinmeyen bir takıma karşı oynayacağız ama bildiklerimizi oyunculara ne kadar aktarırsak o kadar iyi. Sonuna kadar 3 puanı kovalayıp disiplinden kopmayan bir takım olacağız."

"Hakemlerle krampon kavgası yaptık. 3 oyuncumuz rövanşta oynamadı. O zaman da az atak yapıp gol atmışlardı, şimdi de öyle oynuyorlar. Kuzey Avrupa ülkelerinin sertlikleri, oynamayı zorlaştırıyor."

Güneş: En iyi kadroyla sahaya çıkacağız

"İlk kadroya davet ettiğimiz kadrodan şu anda 8 futbolcumuz yok. Milli Takım'a Alpaslan (Göztepe), Bünyamin (Ümit Milli) ve Enes'i (Ümit Milli) aldık. Yeni oyuncularımız olacak. Bazı arkadaşlarımız takımdan ayrılacak. Bu yolda çıkan zorlukları birlikte aşacağız. Herkes oynamak istiyor. Bu güzel bir şey. Yarın çıkarabileceğimiz en iyi kadroyla sahaya çıkacağız."

Letonya ile oynanan baraj maçına dair...

"Bir maçtan ders çıkarmak değil, oynadığımız oyundan dersler çıkarmak lazım. O Letonya maçında başarısız olduk. Olağanüstü koşullarda oynadık. Buz gibi bir saha vardı. maçtan önce sahayı sulayıp buz gibi bir zemin oluşturdular."

"O takım iyi bir iş yaptı ama..."

"2002 takımı çok iyi bir takımdı, bu da çok iyi bir takım. O takım bir iş yaptı bitirdi, bunlar yeni başlıyorlar. Avrupa Şampiyonası iyi bir imtihan olacak. Biz eğer Dünya Kupası'na katılırsak, bu oyuncuların önü açık. Şimdi 10, 20, 30'sa; o zaman 50-100 olacak. Başarıları hem kendilerini, hem ülke futbolunu hem de gelecek nesilleri ilgilendiriyor. Gelecek nesillere idol olacaklar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor